Naslovna COVID 19 Šekler: Uz jeftin televizor možete pokupiti i koronu

Šekler: Uz jeftin televizor možete pokupiti i koronu

sekler:-uz-jeftin-televizor-mozete-pokupiti-i-koronu

BEOGRAD – Virusolog Milanko Šekler izjavio je danas da euforija zbog Crnog petka, ali i praznika, dovodi ljude u situaciju da pogreše.

“Svako veselje, svaki emotivni pristup bilo čemu dovodi do toga da se mi opustimo i da neke stvari koje ne bismo nikada sebi dopustili u nekim normalnim, redovnim okolnostima u tom raspoloženju pretprazničnom popusti i pažnja i sve”, rekao je Šekler za Radio televiziju Srbije (RTS), preneto je na sajtu te medijske kuće.

Istakao je da se prave gužve i povećava rizik od širenja virusa.

“Ne bi bilo prvi put. Ista stvar se desila i prošle godine. Uz jeftin televizor možete da pokupite i koronu i završite na Bežanijskoj kosi. Hvala Bogu ima mesta u kovid bolnicama”, kaže Šekler.

Govoreći o novom soju koronavirusa, Šekler kaže da svi sojevi o kojima se priča uopšte nisu novi.

“Taj soj koji je okupirao naslove u novinama i medijima je soj koji se pojavio još pre nekoliko nedelja i koji je svrstan u tu neku grupu virusa za koje se kaže da su interesantniji, treba da se prate. Na vrlo malom broju uzoraka u svega nekoliko zemalja je zabeleženo prisustvo i za sada ne može da se kaže ništa interesantno i tačno u vezi s tim”, objasnio je Šekler.

Dodao je da ne može da se kaže da je taj soj prenosiviji, niti da vakcine ne štite.

“To je sve neutemeljena procena. Zapamtili smo alfa (soj), sada ne postoji, deltu, eto, ona je sveprisutna, ali smo zaboravili neka silna slova koja su nestala i koja su izazivala paniku, a na kraju ispalo ništa”, istakao je Šekler.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version