Sefer Halilović: Ne damo ni pedalj Bosne, ni pedalj Hercegovine

BPS-Sefer Halilović održao je sinoć predizborne skupove u hercegovačkim gradovima Jablanica i Konjic gdje je BPS-Sefer Halilović predstavio svoj Program 7+ i svoje kandidate iz ove bh. regije.

Sale u Konjicu i Jablanici bile su ispunjene do posljednjeg mjesta, saopćeno je iz ove stranke.

Građanima su se predstavili kandidati prof.dr. Adnan Velagić, ratni komandant Jasmin Hujdur, prof. Alma Macić, novinar i književnik Tahir Pervan i mnogi drugi koji su dobili veliku podršku građana Konjica i Jablanice.

Gromoglasnim aplauzom građani Jablanice i Konjica izrazili su dobrodošlicu i posebnu vrstu poštovanja prema predsjedniku BPS-a i kandidatu za člana Predsjedništva BiH gospodinu Seferu Haliloviću prilikom njegovog dolaska u Jablanicu i Konjic.

“Rekao sam da idemo na Hum, idemo sa Veležom pod Bijeli brijeg, idemo na drugu stranu Neretve, i ukoliko ja pobijedim tako će i biti, ako Bog da. To je naša zemlja. Svi Hrvati su dobrodošli u Sarajevo ali nam niko neće moći uskratiti ni pedalj Bosne, ni pedalj Hercegovine” rekao je predsjednik Halilović na početku svog obraćanja, stoji u saopćenju BPS-a.

“Vi znate ko i kada je ostavio Hercegovinu na cjedilu. Pustili su vas niz vodu u ratu i miru. Evo danas ste imali prilike vidjeti i pisane dokumente o tome. Znate i ko vas je spašavao kada niko drugi nije htio. Bosna i Hercegovina je naša zemlja. Svih naroda koji u njoj žive. Nećemo više nikada dopustiti da nam određuju po kojoj obali rijeke možemo hodati, koje je brdo naše a koje njihovo, koji je stadion naš a koji njihov. To je aparthejd, to je geto, to je stvaranje nove Palestine i mi to nećemo dozvoliti. Kakav je to način iznad gradova u kojima žive i Bošnjaci, i Srbi i Hrvati postavljati vjerske simbole koji pripadaju samo jednom narodu. To su uradili u Mostaru. Kakva je to poruka? Ko tako nešto radi taj provocira, taj nije za mir, nije ni za suživot, taj poručuje “idemo dalje”. E, nema dalje, ne damo ni pedalj Bosne, ni pedalj Hercegovine i vratićemo svaki kamenčić naše zemlje pod našu kontrolu. Dosta je više lokalnih nasilnika i djelitelja zemlje”, izjavio je Halilović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO