Sefa Reis – Kad sila pravdu (sportsku) dijeli

Mi navijaci Pazara po ovoj temi mislim da smo upućeni do najsitnijih detalja al ovde se ne radi o nama, ili se bar ne radi direktno o nama!?
Ovde se radi o vodji navijaca bratskog nam Fenerbahče-a veoma nam poznatom i popularnom Sefi Reisu.

Sefa Reis
Sefa Reis

Ovih dana sve nas je potresla vjest o hapšenju naseg brata, čoveka koji više voli Pazar i naš klub, od na žalost nekih “Pazaraca”. Poznavaoci dešavanja u bratskom Fudbasloskom klubu Fenerbahče znaju da je Sefa abi, u lošim odnosima sa predsednikom pomenutog kluba kontraverznim Azizom Jildirimom (Aziz Yıldırım).

 

Sefa Reis
Sefa Reis

Inače Aziz je poznat po tome sto je osudjen na 6.godina i 3 meseca zbog učestvovanja u nameštanju utakmica a protiv njega su pokrenute istrage za jos druge krivične radnje.
Po izlasku “predsednika” iz zatvora, ponovno počinju problemi i smicalice, prvo su se pojavili na “maraton tribini’ neki, do tad nikad vidjeni “navijači”.
Naravno, nisu uspeli da preotmu tribinu onda je “predsednik” potegao alternativna rešenja u vidu nedavanja karata za pomenutu tribinu, Sefi i njegovim prijateljima je onemogućeno “redovnim putem” da borave na tribini,na kojoj su život proveli.
Da ne govorimo o tome kako im nije dozvoljeno da kupe godišnje karte a kako su do njih dosli,to sami oni znaju.
Koje i kakve su probleme imali on i saradnici oko odobravanja viza za zemlje Evrope u kojima je Fenerbahče igrao, a ne smije se zanemariti i pokušaj “kupovine” određenih navijaćkih grupa a sve u cilju urušavanja vellikog ugleda Sefe Reisa, kojeg nesumnjivo on poesduje.
Kad sve ovo nije urodilo plodom onda je tobožnja “velike akcije”u borbi protiv huliganizma u sportu. Tokom te akcije uhapšeno je 6 navijača Galatasaraja, 25 Besiktasa i 45-orica Fenerbahčeovih navijača. Po isteku 48 časovnog pritvora većina privedenih huligana puštena je na slobodu, samo je Sefa Reis zadržan sa nekoliko svojih najbližih saradnika, tačnije ljudi koji bi život dali za njega.
Suđenje im je zakazano za dva meseca a u optužnici mu (im) se stavlja sve i svašta. Okosnica optužnice je “organizacija” napada na Spartakove navijače u kojima je kamenovan i spaljen autobus gostiju iz Rusije.

sefa3
Sefa Reis

 

No, nama ostaje da sačekamo ta dva meseca pa da vidimo dokle je ovaj lični obračun došao. Obračun čoveka koji je vec osuđen za nameštanje utakmica i koji nema u klubu u kojem je presednik, ama baš nikakav autoritet i čoveka kojem se popularnost meri u stotinama hiljada i milionima fanova,sledbenika i prijatelja.

 

 

Ostaje nam da našem bratu poželimo brz izlazak iz zatvora a Azizu zelimo da zavrsi tamo dje mu je i mesto, da zavrsi na smtelistu sportske i svake druge istorije.

Sefa Reis -Pazar je uz tebe

 

sefa reis1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO