Naslovna Sandžak Novi Pazar Šef misije OEBS-a u Srbiji: „Novi Pazar ide u dobrom smeru“

Šef misije OEBS-a u Srbiji: „Novi Pazar ide u dobrom smeru“

Novi Pazar – Šef misije OEBS-a u Srbiji, gospodin Peter Bukhard, bio je danas u radnoj poseti gradonačelniku. Prilikom ove posete rekao je da će OEBS kroz svoju kancelariju u Novom Pazaru sprovoditi sve projekte koji se odvijaju i u Beogradu. Ti projekti pokrivaju četiri oblasti: reformu policijskog sistema, vladavinu prava, medije i rad sa društvom.

Peter Bukhard je istakao svoje oduševljenje nakon razgovora sa mladim ljudima, predstavnicima školskih parlamenata. Naime, oni su zaključili da osim problema u fokus treba staviti i ono što je pozitivno. „U Novi Pazar dolazim već tri godine i mogu da kažem da Novi Pazar ide u dobrom smeru. Promene su vidljive u svim segmentima.“ Šef misije OEBS-a je dodao da Novi Pazar sa svojom raznolikošću predstavlja blago jede zemlje, i da će oni skrenuti pažnju da bi grad ove veličine trebalo da ima bolje puteve i više predstavništava državnih institucija.

Gradonačelnik je izrazio svoje veliko zadovoljstvo zbog posete g-dina Burkharda. Meho Mahmutović da je zadatak ove vlasti bio da Novi Pazar učine boljim mestom za život, kako u infrastrukturnom smislu tako i u društvenim segmentima života. Zaključio je da je Novi Pazar, skupa sa regionom i državom na evropskom pravcu i da je taj put olakšan zbog pomoći OEBS-a i partnera iz Evropske unije.

Exit mobile version