Naslovna Sandžak Novi Pazar SEDA pomaže u obuci za biznis

SEDA pomaže u obuci za biznis

Samir Kačapor

 Novi Pazar – Regionalna razvojna agencija Sandžaka SEDA pozvala je mlade ljude i pripadnice lepšeg pola da se uključe u program obuke za započinjanje biznisa.

Ovim učesnici se ujedno kandiduju i za bespovratna sredstva namenjena za razvoj preduzetništva i privatnog sektora. Pokretanje sopstvenog biznisa i pisanje biznis planova nije komplikovana stvar, objašnjava direktor  Regionalne razvojne agencija Sandžaka SEDA, Samir Kačapor.

On je ohrabruje mlade ljude iz Novog Pazara i opština jugozapadne Srbije da se uključe u program započinjanja sopstvenog biznisa, da svaladaju pisanje biznis planova i dobrim idejama dobiju bespovratna novčana sredstva.  Preduzetnički projekti omladinskog i ženskog preduzetništva mogu biti iz nekoliko oblasti, agrobiznisa kao što je proizvodnja i obrada mlijeka i mesa, tekstilne industrije i lake insustrije kao šti je aluiniumska stolarija i slično.

Kandidati sa poslovnom idejom ne smiju biti mlađi od 18 niti stariji od 35 godina.

Ovakav vid razvoja omladinskog i zenskog preduzetnistava realizuje se u okviru projekta razvoja privatnog sektora preko Američke agencije za međunardoni razvoj USAID Nacionalne agencije za regionalni razvoj i agencije SEDA.

Exit mobile version