Sead Hadžibulić: Daleko sam od dresa Novog Pazara

hadziOfanzivni fudbaler Sead Hadžibulić rekao je danas da je zbog želje da ponovo zaigra u Super ligi Srbije napustio Tempnis Rovers, ekipu s kojom je prošle sezone postao šampion Singapura.

“Mnogima je neobično da sam insistirao na odlasku, iako sam za godinu dana na 34 zvanične utakmice za Tempnis postigao 22 gola, osvojio šampionsku titulu, a tim je lider i u tekućem prvenstvu. Ipak, uželeo sam se našeg fudbala”, rekao je Hadžibulić.

On je istakao da su dva domaća superligaša ozbiljno zainteresovana za njegove usluge, kao i da je zbog toga odbio povoljnu ponudu iz Azije.

“Ne bih otkrivao pojedinosti, dok se ne dogovorimo. Reći ću samo da je reč o vrhunskom timu, dok je drugi potencijalni klub jedan od finansijski najstabilnijih. Zbog toga su mi u drugom planu i opcije vezane za odlazak na arabijsko poluostrvo”, dodao je 30-godišnji napadač.

Hadžibulić je naglasio da je azijski fudbal u ekspanziji i da su singapurska liga i nacionalna selekcija sve kvalitetniji.

“Veliki doprinos dali su stranci, posebno dugogodišnji selektor reprezentacije Radojko Avramović i moj Novopazarac Fahrudin Mustafić. U toj zemlji igrao je i golgeter Noriča Grent Holt, kao i još mnogo kvalitetnih internacionalaca. Ono što predstavlja problem za Evropljane je velika vlažnost vazduha”, kazao je on.

Trener Novog Pazara Nebojša Vučićević izjavio je da bi voleo da se u taj klub vrate neki igrači koji su igrali u inostranstvu, ali dolazak u matičnu sredinu Hadžibulić ocenjuje kao nerealnu mogućnost.

“Daleko sam od dresa Novog Pazara. U poslednjih par sezona, superligaš iz mog rodnog grada investirao je u transfere više od Mančester Sitija, ali rezultatski učinak je izostao. Ipak, volim taj klub, kao i Jošanicu, u kojoj sam ponikao i koja me je oduševila plasmanom u Srpsku ligu”, rekao je Sead Hadžibulić.

Ovaj fudbaler je u Srbiji igrao još za Javor i kulski Hajduk, a ranije je bio član rumunske Glorije, te Apolonije, Vlaznije i Bese iz Albanije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO