SDP: Zukorlić u nezakonitim radnjama ima podršku iz vrha vlasti

Novi Pazar – Sandžačka demokratska partija zaprepašćena je današnjom izjavom Aleksandra Vučića mada je, kako stoji u saopštenju za medije ove partije, čitav sled događaja ukazivao na to da je Zukorlić u svojim nezakonitim radnjama od početka imao prećutnu podršku iz samog vrha vlasti. 

 „Danas su definitivno pale maske i dobro je da se konačno zna da je SNS izabrao Muamera Zukorlića za svog partnera. Ovakvu odluku smatramo veoma štetnom za naše buduće odnose ali smo uvereni da narod u Sandžaku dobro vidi ko se bori za njih a ko isključivo za svoj džep. Uostalom i rezultati svih izbora su pokazali narod podržava evropski put SDP-a i pored prljave kampanje koju je Zukorlić vodio i vodi protiv nas. Premijer dobro zna da je upravo Zukorlić taj koji već duže vreme radi na urušavanju međunacionalnih odnosa u Sandžaku. 

I sam Vučić je bio žrtva njegove propagandne mašinerije koja je svakoga dana podsećala na izjavu da će “za svakog Srbina ubiti 100 muslimana” a direktna žrtva te i takve prljave kampanje je bio upravo SDP. Ako su za premijera merilo i argumentacija broj ljudi a ne zakoni ove države – onda ga pozivamo da dodje u Novi Pazar na skup koji ćemo organizovati u decembru pa neka vidi ko koliku podršku ima. Što se tiče žandarmerije, dobro je da smo danas dobili potvrdu da neće doći u Novi Pazar jer Novom Pazaru ona nikada i nije bila potrebna. Njihovu intervenciju priželjkivao je samo Zukorlić koji svojim destruktivnim delovanjem želi da iz našeg grada konstantno odlaze slike nereda i sukoba jer se u tom blatu on najbolje snalazi. 

Čudi nas da su bezbednosne procene, na osnovu kojih se valjda došlo do zaključka da je u Novom Pazaru opasno sprovoditi zakon, toliko nerealne i tendenciozne kada je i sam premijer boravio u našem gradu nekoliko puta i svaki put ga je dočekalo mnogo više od 5.000 ljudi. Nikada kod nas nije bilo incidenata na verskoj osnovi i ako Bog da neće ih ni biti. U Sandžaku nije bilo sukoba pravoslavaca i muslimana ni u najgorim godinama kada je besneo rat u Bosni a kamoli sad kada živimo u normalnoj i demokratskoj državi. Kao što i sam premijer kaže, zakoni se moraju poštovati i moraju važiti za sve. Mi ne tražimo ništa više od toga! Zbog toga pozivamo sve građane Novog Pazar da sačuvaju pribranost i da ni na koji način i ni jednim svojim aktom ne daju povoda za eskalaciju stanja u našem gradu.“ stoji u saopštenju Sandžačke demokratske partije.  

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO