SDP: ”Vlast se dobija na izborima, a ne izlizanim frazama”

Politika Vesti  SDP: ”Vlast se dobija na izborima, a ne izlizanim frazama” 20/02/202320/02/202317 Viewspolitika, sdp ”Vlast se dobija na izborima, a ne izlizanim frazama”, poručuju iz Sandžačke demokratske partije kojoj su, navode politički oponenti slali pozdrave, selame pa i ovaj najnoviji italijanski ”adio”, a SDP je, tvrde,  postajala sve jača i brojnija i na poslednjim izborima ta stranka je pokazala da ima najveći legitimitet među Bošnjacima. ”Na sledećim lokalnim uzećemo više glasova nego svi drugi zajedno” poručuju iz SDP-a. Iz te stranke oglasili su se saopštenjem za javnost a nakon konferencije za novinare na kojoj je predsednik SPP-a Usame Zukorlić, između ostalog kazao da će na narednim izorima smeniti vlast u Novom Pazaru i poručio ”adio SDP”.

”Mi u Sandžačkoj demokratskoj partiji smo svojim dugogodišnjim radom i trudom dospeli na pozicije koje danas imamo. Ponosni smo što naš trud prepoznaju naši sugrađani, koji nam svoje povjerenje ukazuju na izborima, a to povjerenje je emanet koji mi odgovorno nosimo. Za sve ove godine su nam naši politički oponenti predviđali i priželjkivali kraj, slali su nam i pozdrave i selame, pa i ovaj najnoviji, italijanski „ADIO“.

I dok su se sve ove godine pojavljivale i nestajale političke opcije koje su nam predviđale kraj, Sandžačka demokratska partija je postajala sve jača i brojnija. Možemo imati razumijevanja za lidera SPP–a, on pokušava simpatizerima svoje stranke da ulije neku nadu i zaustavi raspadanje te stranke, a samim tim opravda svoje imenovanje, zbog kojeg se mnogi kaju i napuštaju njihove redove.

I pored svega toga, SDP broji one koji su nam se pridružili, dok SPP broje one koji su ih napustili. Oni nikada neće uspjeti da pobjede Sandžačku demokratsku partiju zato što ne razumiju jednu osnovnu činjenicu, a to je da se vlast uzima na izborima, a ne izlizanim frazama.

To je lekcija koji nisu naučili prošlih lokalnih izbora, na kojima smo uzeli više nego duplo glasova koje su oni osvojili, to je lekcija koju nisu naučili na izborima za BNV, na kojima smo pokazali da imamo najveći legitimitet među Bošnjacima, na kraju, to je lekcija koju ćemo im očitati i sljedećih lokalnih izbora, na kojima ćemo uzeti više glasova nego svi drugi zajedno

Sandžačka demokratska partija je jedina stranka koja raste, čija su vrata otvorena za sve i to će se pokazati na sljedećim lokalnim izborima” poručuju iz SDP-a.

Podsetimo, na konferenciji za novinare predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić kazao je  da potpisani sporazumi sa SDA Sandžaka ne znači da se u SPP-u slažu sa svime što oni rade. Ipak, ”Stranka pravde i pomirenja i SDA Sandžaka su se dogovorile da će im strateški cilj biti promena vlasti u Novom Pazaru” rečeno je na konferenciji.

 

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO