Gostujući u Dnevniku Radio-televizije Novi Pazar, član Predsedništva Sandžačke demoratske partije Mirsad Jusufović osvrnuo se na juče održane izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina, pre svega na izbore za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Kazao je da će liste ”Samoopredjeljenje” i ”Vakat je” formirati stabilnu većinu, te da će kandidati liste koju je podržala Sandžačka demokratska partija, biti konstruktivni partneri i doprineti radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

”Mnogi nisu očekivali da će izbori u Sandžaku proteći potpuno u redu, bez i jednog incidenta i to je moj prvi utisak jučerašnjeg izbornog dana”, kazao je Jusufović. Zahvalio je građanima jer smo, kako je rekao, kao narod ”pokazali da smo normalan, kulturan, civilizovan evropski narod, koji sprovodi normalne izbore, koji su bili fer i prilično korektni”.

Kometnarišući izborni rezultat, Jusufović je rekao da Sandžačka demokratska partija nije direktno učestvovala na izborima.

”Mi smo rekli da nećemo da formiramo listu na kojoj će biti predsednik stranke, istaknuti funkcioneri i da ne želimo da politizujemo priču oko Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Podržali smo listu ”Vakat je – prof. dr Sait Kačapor”, jer su na toj listi uglavnom ljudi koji se nikada nisu bavili politikom, koji predstavljaju novu energiju, znanje i stručnost, sve ono što je potrebno našem narodu i Bošnjačkom nacionalnom vijeću”, naglasio je Jusufović.

S. Lja.

6 KOMENTARA

  1. NEK NAM JE HAIRLI JEDINSTVO BOSNJAKA.I OVA DRUGA BRACA TREBA DA SE UJEDINE SA NAMA SVIJEMA.JEDINO TREBA DA MAKNU CRNU OVCU IZ NJIHOVIH REDOVA I SVE BI BILO UREDU.A POTOM I JEDNA ISLAMSKA ZAJEDNICA.PA JEDNA LISTA ZA REPUBLICKI PARLAMENT.I POTOM BI I ALAH DAO BERICET OVOM NARODU I OVOJ REGIJI.

  2. Ове Суљагине клевете против сопствене државе и народе не иду на добро. Таквим иступима се анатемише ово подручје и продужава агонија тамног вилајета…

  3. član Predsedništva Sandžačke demoratske partije Mirsad Jusufović.zasto da on, cija partija nije ucestvovala na ovim izborima, daje izjave umesto onih koji su ucestvovali?

  4. Oni mogu formirtati tu Koaliciju. Ali se pitam: Ko ce voditi tu Koalicuju kad se dvojac: Rasim- Suljo nadju iza brave… Ovoj dvojici stize cunami zvani : Kojametski dan.

Comments are closed.