Naslovna Sandžak Novi Pazar SDP REAGOVAO NA DUDIĆEVU IZJAVU: Peticija je pomoć Vama i Zilkiću da...

SDP REAGOVAO NA DUDIĆEVU IZJAVU: Peticija je pomoć Vama i Zilkiću da nađete zajednički jezik

5

Novi Pazar – ’’Sandžačka demokratska partija ne želi da stvara nikakvu „treću islamsku zajednicu“, naprotiv – naša je namjera i iskrena želja da pomognemo da se besmislene podjele i sukobi definitivno prevaziđu jer Islamska zajednica mora biti jedinstvena, nedjeljiva i prije svega u službi svog naroda’’, stoji između ostalog u saopštenju za javnost Sandžačke demokratske partije a povodom jučerašnjeg saopštenja Mešihata Islamske zajednice u Srbiji koja se protivi peticiji za formiranje jedinstvene islamske zajednice.

U saopštenju se još kaže da inicijativa za povratak jedinstva Islamskoj zajednici koju je pokrenula SDP ima za cilj jedino i isključivo da upravo pomogne Dudiću i Zilkiću da nađu zajednički jezik i da se na dobrobit našeg naroda konačno izmire.

”Islamska zajednica je institucija koja pripada svim muslimanima i smatramo da pitanje njenog jedinstva nikako ne može biti isključivo „vaša unutrašnja stvar“, kako ste naveli u jučerašnjem saopštenju. Ne sumnjamo da i vi dobro znate da zbog trenutnog stanja najviše trpi narod i zbog toga kroz ovu peticiju hoćemo da omogućimo svim Bošnjacima Sandžaka da jasno i nedvosmisleno iskažu svoju težnju ka jedinstvenoj i jakoj islamskoj zajednici’’ zaključuje se u saopštenju za javnost Sandžačke demokratske partije.

izvor. RTV Novi Pazar

5 KOMENTARA

 1. Bravo,ovo je za svaku pohvalu.
  Inicijativa koja je pokrenuta je krajnje korektna i nesto najbolje sto je do sada SDP prezentirala.
  IZ nije privatna svojina pojedinaca vec temeljna Bosnjacka institucija i kao takva mora biti funkcionalna sto ona nazalost sada nije,prvenstveno “zahvaljujuci” ljudima koji obnasaju funkcije kojima nisu dorasli.
  E sad ako bi se bavio “licitiranjem” razvoja mogucih dogadjaja'tipa – Kazaz,Filandra,Lavic ….
  Mogu vam reci da od te price nema nista.
  P.S. Onaj koji sam sebe postavi na funkciju kojoj nije dorastao,tesko dace se dobrovoljno toga odreci.

 2. kao sto napisah na fejsbuku,jadan je grad u kome omladina koja vredi ide iz njega. jos jadniji sam ja koji ostajem,i stranka u kojoj sam jer moram da budem.

 3. Islamska zajednica je zajednica muslimana i takva ce ostati a nece je krojiti ni rasim ni suljo ni niko…. Jusufspahic isto mora leteti iz Islamske zajednice da bi ona dobila na jacini…podrska Dudicu muftiji i vodji muslimana

 4. Prava je steta sto smo prinudjeni da mislimo isto…
  I velika nesreca sto se glas ovakvih ljudi cuje, a mi nemocni da bilo sta uradimo, kao da nismo ni zivi…

Comments are closed.

Exit mobile version