Naslovna Featured Istaknuto SDP organizuje besplatan prevoz do Srebrenice

SDP organizuje besplatan prevoz do Srebrenice

Naredne nedelje, 11. jula navršava se 24 godine od genocida u Srebrenici. Sandžačka demokratska partija i ove godine organizuje prevoz do Memorijalnog centra Potočari, kako bi svi zainteresovani Bošnjaci, bilo da su članovi ove stranke ili ne, pokazali da saosećaju sa porodicama tragično stradalih. Svi zainteresovani se mogu prijaviti u prostorijama SDP-a, u Novoj lučnoj zgradi sve do 10.jula.

”Kao i 24 godine unazad, stiže nam 11.jul, dan boli i tuge, dan genocida koji se dogodio nad Bošnjacima. U ovom danu svaki Bošnjak treba da bude svjestan činjenice da sve žrtve tog nemilog događaja još uvijek nisu pokopane. Mi koji smo danas živi, nosimo dva emaneta. Prvi emanet je sjećanje na one koji su stradali. Naša je obaveza da ne zaboravimo one koji su stradali, samo zato što su Bošnjaci. Mi treba da ih nosimo u našim srcima i da ih spominjemo u našim dovama. Drugi emanet je emanet koji nosimo prema njihovim porodicama, da sa njima podijelimo tugu, ublažimo bol naših majki, sestara i svih onih koji su izgubili svoje najmilije; da u tom danu stanemo rame uz rame sa njima, da klanjamo dženazu i proučimo dovu za naše mehrume”, rekla je članica Gradskog odbora SDP-a Novog Pazar Edina Rašljanin.

”Pozivam sve zainteresovane – kazala je Rašljanin – bili oni članovi SDP-a ili ne, da se prijave u prostorijama naše stranke, da 11.jula odemo u Srebrenicu, da pošaljemo jasnu poruku da su Bošnjaci jedinstven narod kada je to potrebno. Naša vrata su otvorena za sve one koji žele da tog dana zajedno uputimo dovu uzvišenom Gospodaru, da se nikad i nikom ne ponovi Srebrenica.”

Exit mobile version