SDP organizovala putovanje iz Novog Pazara do Sreberenice

Put Srebrenice krenuli su sinoć predstavnici različitih generacija Novopazarki i Novopazaraca, kako bi odali počast tragično stradalim žrtvama genocida. Ovakva putovanja svakog 11. jula, već deceniju i po organizuje Sandžačka demokratska partija.

I ove godine Novopazarke i Novopazarci su iskazali veliko interesovanje za odlazak u Srebrenicu u organizaciji Sandžačke demokratske partije. Čelnici SDP-a su sinoć oko ponoći ispratili sve one koji su želeli da krenu na ovo putovanje, kako bi odali počast i klanjali dženazu nevino stradalim žrtvama. Pored onih koji redovno odlaze u Potočare, smatrajući to svojom obavezom, ove godine nije zanemarljiv  ni broj onih koji na to putovanje kreću prvi put.

Put Srebrenice krenuo je sinoć i predsednik Foruma mladih SDP-a Tarik Rupić. Kaže da se ovih organizovanih putovanja seća još iz detinjstva. Srećan je, ističe, što mu se sada pružila prilika da, kao vođa puta, poseti Potočare.

Osim organizovanog odlaska preko Sandžačke demokratske partije, komemoraciji u Potočarima prisustvovala je i zvanična delegacija Grada Novig Pazara.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO