SDP: Nebitni stavovi SPP po pitanju restauracije Altun-alem džamije, kvazi-političari misle da govore u ime IZ

Pozivamo sve javne i društvene činioce da sa pažnjom prate proces restauracije Altun alem džamije. Altun alem džamija je jedan od najznačajnijih kulturno-istorijskih spomenika našeg grada i o njoj trebamo svi voditi računa.

Javnost je dužna da zna da da je Grad Novi Pazar u saradnji sa Islamskom zajednicom konkurisao za sredstva kod Ministarstva za turizam i omladinu. Na isti način je i opština Sjenica konkurisala i dobila sredstva kod istog tog ministarstva, jednostavno to su procedure koje se moraju ispoštovati i ne može se raditi po jednim pravilima u jednom gradu, a po drugim pravilima u drugom gradu.

Ispadi SPP-a su vrlo tendenciozni, maliciozni, sakriveni iza tobožnje brige za Islamsku zajednicu i njenu autonomnost. Još kad čujemo da se protive restauraciji jer će to oskrnaviti mezar rahmetli Muftije Zukorlića onda vidimo da je ta politička grupacija dostigla nivo paranoje koji do sada nije viđen u javnom životu Grada. Oni danas vide zavere na svakom koraku, a neprijatelje iza svakog ćoška.

Kvazi-političari i karijeristi koji misle da govore u ime Islamske zajednice u stvari samo pokušavaju da uguše njen glas.

Grad Novi Pazar je opredelio 11 miliona dinara, a Ministarstvo turizma i omladine 56 miliona dinara za ovaj projekat. On će se realizovati pod pokroviteljstvom Islamske zajednice.

Stavovi koje iznosi SPP su po ovom pitanju nebitni, stoji u saopštenju za javnost Sandžačke demokratske partije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO