SDP NAJAVLJUJE: “Spektakularna proslava prve decenije uspjeha.”

Sandžačka demokratska partija će 6. oktobra u 18h obeležiti 10 godina uspješnog vođenja Grada Novog Pazara svečanim skupom u hali Pendik pod nazivom „Decenija uspjeha“.Govoreći o ovom skupu, predsjednik Gradskog odbora SDP-a, Fahrudin Đekić je rekao da će on biti svečanog karaktera i vjerovatno nešto što još nije viđeno na ovim prostorima.
„Mi smo srećni i zadovoljni što možemo nakon deset godina napornog rada pozvati naše članove, naše simpazitere i sve one koji vole ovaj grad da se zajedno podsjetimo šta je to urađeno za prijethodnih deset godina.Na skupu će biti prikazan kratak film o tome kako je SDP došao na vlast i kako je je tekao razvoj tokom 10 godina. Ukazaćemo čast svim našim starim aktivistima koji su ugradili sebe u Sandžačku demokratsku partiju, sjetićemo se onih koji su preselili na ahiret, danas nisu sa nama ali su svojim trudom, aktivizmomi radom ostavili neizbrisiv trag u Sandžačkoj demokratskoj partiji. Na skupu će govoriti naš osnivač, prvi predsednik SDP-a, naš lider,potpredsjednik Vlade RS, gospodin Rasim Ljajić.Takođe, na skupu će govoriti sva tri SDP-ova gradonačelnika Mirsad Đerlek, Meho Mahmutović i Nihat Biševac. Ovaj skup svečanog karaktera biće spektakl koji će pokazati svu snagu, svu raskoš koju nosi SDP.“, rekao je Fahrudin Đekić. On je pozvao sve građane kojima na srcu leži izgradnja modernog, evropskog Novog Pazara da zajedno, obilježavajući prvu deceniju uspjeha, zakoračimo u još jednu deceniju koja će zasigurno biti još uspješnija kako za Sandžačku demokratsku partiju, tako i za građane Novog Pazara.
Predsjednik Gradskog odbora, Fahrudin Đekić osvrnuo se i na rušenje Arap džamije: „Svi mi, kao i svi građani Novog Pazara, zgranuti smo onakvim scenama koje smo vidjeli. Vidjeli smo slike, vidjeli smo, nažalost, i one zastrašujuće snimke na kojim vidimo kako se uništavajući jedan dio naše kulturne baštine uništava i dio naših sjećanja i dio naših osjećanja, i dio svih nas. Pritom niko od nas ne zna šta se tu radi i šta se hoće sa tim armiranim betonskim stubovima.
Nažalost, predviđanja SDP-a o kojima smo govorili na početku ispostavljaju se tačnim. Sada su svi građani svjesni da se ovdje ne radi o bilo kakvoj brizi o džamiji jer to nije imanentno ljudima koji se sada bave tim poslom, već se radi o, isada je to svima jasno, nastojanju poslovne imperije koju vodi Muamer Zukorlić da dođe do kvadrata poslovnog prostora, da dođe do novog priliva finansija. Imamo primjer da ako neko želi da sačuva ono što vrijedi i u historijskom i u kulturnom smislu i da vrijedi za vjernike, u Sjenici, u Sultan Valide džamiji. Svako može da se uvjeri kako se to radi kada se radi stručno, pod rukovodstvom TIKA-e

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO