SDP na godišnjicu zločina u Sjeverinu: Nedužna krv ubijenih koja je natopila ovu našu zemlju, težak je emanet koji svi moramo da nosimo!

Danas se navršava dvadeset i devet godina od kako su pripadnici paravojne formacije „Osvetnici“ Milana Lukića iz autobusa koji je iz Sjeverina išao za Priboj, oteli, a potom i zverski ubili 16 osoba bošnjačke nacionalnosti.

Samo zato što su bili Bošnjaci ubijeni su:

Alija Mandal, Dervić Softić, Esad Džihić, Idriz Gibović, Hajrudin Sajtarević, Medredin Hodžić, Mehmed Šebo, Meho Hodžić, Mevlida Koldžić – Hodžić, Mithad Softić, Mujo Alihodžić, Mustafa Bajramović, Muzafer Hadžić, Ramahudin Ćatović, Ramiz Begović i Sead Pecikoza.

“Njihova nedužna krv koja je natopila ovu našu zemlju, težak je emanet koji svi moramo da nosimo! Da ih čuvamo od zaborava, da ih pominjemo u dovama, da budemo sa njihovim porodicama, da tražimo pravdu za sve nevine žrtve. Svi mi danas smo stražari koji čuvaju buduće generacije i budno stoje kao garant da se ovakav zločin nikada i nikome više neće ponoviti”, navedeo je u saopštenju Sandžačke demokratske partije povodom 29. godišnjice zločina u Sjeverinu.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO