SDP: IRIS JE ŠANSA KOJU OPŠTINA NE BI TREBALO DA PROPUSTI

Opštinski odbor Sandžačke demokratske partije u Prijepolju oglasio se saopštenjem za javnost povodom prodaje konfekcije “IRIS” , jer kako ističu, žele da ukažu na još jednu pogubnu grešku opštinske vlasti.
“Na poslednje dve sednice Skupštine opštine Prijepolje odbornici Sandžačke demokratske partije predlagali su da imovinu Irisa kupi opština. Predmet prodaje jeste proizvodno – poslovni prostor ukupne površine oko 4000 metara kvadratnih, potpuno opremljen za različite vidove proizvodnih delatnosti, gde je nekada bilo zaposleno oko 800 radnika”.

U saopštenju se dalje navodi da je njihov predlog opštinskim funkcionerima bio da se iz budžeta izdvoji 400 000 evra i da opština kupi ovu imovinu.
“Sigurni smo da bi uz pomoć Vlade Srbije veoma lako našli ozbiljnog investitora koji bi zaposlio najmanje 300 radnika, i to u oblasti proizvodnje auto – elektro opreme ili delova za računare. Кorist od ovog projekta bila bi višestruka. Zaposlili bi se mladi ljudi koji završavaju srednju školu i koji, zbog beznadežne situacije, odlaze iz našeg grada. Uloženi novac opština bi veoma brzo povratila kroz porez na zaradu koji u ovom trenutku iznosi oko 50 evra po zaposlenom. Lako se izračuna da bi opština po tom osnovu mesečno dobijala 15 000 evra, što je na godišnjem nivou 180 000 evra”.

Oni dalje ističu da bi se ova investicija opštini otplatila za dve godine i dva meseca.
“Uzmimo u obzir i to da bi mesečno 300 radnika primilo minimalno 10 milona dinara neto, što bi za ovaj osiromašeni grad bilo veoma značajno. Nažalost, ovaj naš predlog, kao i mnogi drugi, nije naišao na razumevanje sadašnje opštinske vlasti, a posledice njihove nerazumne politike će biti katastrofalne za ovaj grad”, zaključuje se u saopštenju OO SDP iz Prijepolja.

Izvor PP Media

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO