SDA: Trg u Tutinu da ponese ime Šemsudina Kučevića

Tutin – Glavni odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka uputio je inicijativu Skupštini opštine Tutin da gradski trg nazove po tragično nastradalom predsjedniku ove opštine rahmetli Šemsudinu Kučeviću. Na specijalnoj sjednici glavnog odbora ove stranke pročitane su hatarname i ujedno ukazano na rezultate koje je Kučević postigao za vreme svog života i rada.

Prijedlog da gradski trg u Tutinu bude Trg Šemsudina Kučevića upućen je Skupštini opštine ovog grada, sa specijalne sjednici Stranke demokratske akcije Sandžaka u kojoj su, osim članova glavnog odbora, učestvovali i predstavnici ogranaka ove stranke.

Predsjednik SDA Sandžaka, Sulejman Ugljanin, je tokom svog obraćanaja govorio o liku i djelu dosadašnjeg prvog čovjeka Tutina, a koji je tu funkciju obavljao 20 godina. Ugljanin je ukazao i na Kučevićeve brojne rezlutate, te na njegov doprinos razvoju opštine Tutin. Tokom sjednice posvijećene ovom istaknutom članu SDA ujedno su pročitani i brojni telegrami i hatarname pristigle na adresu porodice, adresu Bošnjačkog nacionalnog vijeća i na adresu Opštine Tutin.

Kučević je bio zamjenik predsjednika SDA Sandžaka, a na čelu Tutina nalazio se od 1996. godine.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO