SDA traži reakciju države na pretnje građanima Pazara i Sjenice

Poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović pitao je danas Vladu Srbije i tužilašto kada će reagovati na nacionalističke pretnje koje se upućuju građanima Novog Pazara i Sjenice.

U delu sednice kada poslanici postavljaju pitanja, on je rekao da država nije reagovala prilikom nacionalističkog ispada u Valjevu i napada na Žene u crnom, kada se čulo uzvikivanje parola: “Oj Pazaru novi Vukovaru! Oj Sjenice nova Srebrenice!”.

“Ovo je javni poziv na ubijanje, a država ćuti. Što je najgore niko ne primećuje te pretnje. Svi se prave da ih nisu čuli, da je to nešto normalno da se izgovori”, rekao je Imamović.

Poslanik SDA Sandžaka je upitao premijera Srbije, ministra pravde i policije i javno tužilasto da li će reagovati na te nacinalisticke pretnje koje se upucjuju iz Srbije, podsećajući da nisu reagovali kada su slične pretnje građanima Novog Pazara i Sjenice stizale iz Republike Srpske.

“Kakvu poruku država (Srbija) šalje svojim građanima u Novom Pazaru i Sjenici? Pitam iste ministre: Ko su lica koja su u centru Beograda lepila plakate Ratku Mladiću sa porukom ‘Đenerale, hvala ti za Srebrenicu'”, rekao je Imamović.

On je ocenio da su to ozbiljne pojave i pretnje, ističući da u tome vidi odgovornost države, njenih institucija i zvančnika, koji svojim ćutanjem otvaraju prostor za širenje fašističkih ideja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO