SDA Sandžaka: Otvaranje konzulata Turske vrhunac dobre međudržavne saradnje

Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol posetio je danas Stranku demokratske akcije Sandžaka i tom prilikom razgovarao sa predsednikom dr. Sulejmanom Ugljaninom.

Ugljanin je istakao da otvaranje Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru predstavlja vrhunac dobre međudržavne saradnje koja je postigla najveći nivo u svojoj novijoj istoriji. On je istakao da će postojanje konzulata kao garanta pravne sigurnosti motivisati veliki broj investitora iz Turske da ovde investiraju.

”Naš je interes kao Stranke demokratske akcije Sandžaka, naglašavam Sandžaka, je da se dobri međudržavni odnosi Republike Turske i Republike Srbije nastave i mi ćemo da damo puni doprinos tome.” naglasio je Ugljanin.

Otvaranjem konzulata Republike Turske u Novom Pazaru stvaraju se uslovi za jednu pravnu sigurnost svih građana Republie Turske koji dođu u Sandžak i u Republiku Srbiju.

Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru NJ.E. Bašar Bašol zahvalio se na prijemu i produktivnom sastanku sa predsjednikom Ugljaninom i istakao da je od njega dobio važne informacije u vezi Sandžaka.

”Govorili smo o mogućim investicijama u Sandžaku. U budućem periodu ću kao sa svim prijateljima iz Sandžak sarađivati i sa gospodinom Ugljaninom. Još jednom smo dokazali da su odnosi između Srbije i Turske u  korist građana Sandžaka, nadam se da ću u budućem periodu raditi puno korisnih stvari.” naglasio je generalni konzul Bašol.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO