Naslovna COVID 19 Sazdanović: Najgore nas možda tek očekuje, u bolnici najteži pacijenti od Aranđelovca...

Sazdanović: Najgore nas možda tek očekuje, u bolnici najteži pacijenti od Aranđelovca do Novog Pazara

sazdanovic:-najgore-nas-mozda-tek-ocekuje,-u-bolnici-najtezi-pacijenti-od-arandjelovca-do-novog-pazara

Kragujevac – Vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović izjavio je danas da se u Kragujevcu trenutno leči 257 pacijenata, što je najviše u ovom talasu epidemije korona virusa, kao i da je u tom gradu situacija alarmantna kao i svuda u Srbiji.

On je za RTS rekao da u Kragujevac stižu pacijenti iz cele Šumadije i da u tu bolnicu dolaze najteži pacijenti od Aranđelovca do Novog Pazara, a da se pacijenti iz Jagodine, Ćuprije i Paraćina prebacuju u kovid bolnicu u Kruševcu.

Govoreći o radu kafića i radu ugostiteljskih objekata posle skijanja na skijalištima, on je kazao da su lekari znali da će se virus proširiti.

„Ono što ja pričam o kafanama i kafićima, sasvim je svejedno da li je Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Užice, Kopaonik, Zlatibor ili Vrnjačka Banja, sve što se dešavalo u zatvorenom prostoru, mi smo znali da će se virus proširiti, jer je virus zaražavanja u zatvorenoj prostoriji 80 posto. Od 100 prisutnih, 80 će se razboleti“, rekao je Sazdanović.

„Možda nas najgore tek očekuje. Mi to ne znamo. Mi se samo pitamo šta bi bilo da nije bilo vakcinacije. Mi sad imamo 250 pacijenata, imamo dnevno 150 pregleda. Možda bi cela Srbija imala 10.000 novozaraženih da nije bilo vakcinacije. To je moje kontrapitanje na pitanje, a šta se desilo kad smo se vakcinisali? Čekajte, šta bi bilo da se nismo vakcinisali“, rekao je Sazdanović.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version