Naslovna Sport Vaterpolo Savić: Siguran sam u pobedu protiv Francuske

Savić: Siguran sam u pobedu protiv Francuske

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić rekao je da je njegova ekipa protiv Malte želela da drži jak ritam kako bi meč učinila zanimljivijim.

Vaterpolisti Srbije pobedili su u Beogradskoj areni Maltu sa 20:2, u drugom kolu Grupe B na Evropskom prvenstvu i ostvarili drugu pobedu. Malta je pretrpela drugi poraz.

“Kao što smo nagovestili, ovo je bio lakši trening iz kojeg smo želeli da ostanemo u dobrom ritmu. U nekim situacijama smo pokušavali da utakmicu učinimo zanimljivijom i težom za nas tako što smo držali jak ritam”, rekao je Savić novinarima posle utakmice.

U trećem kolu Srbija će u četvrtak od 20.15 igrati protiv Francuske.

“Sledi nam meč protiv Francuske u koji takođe ulazimo kao veliki favoriti. To će biti malo ozbiljnija priprema za nastavak takmičenja. Gotovo sam siguran da ćemo ih pobediti”, rekao je Savić.

Govoreći o atmosferi, Savić je rekao da je očekivao veliki broj gledalaca u Areni.

“Jesam očekivao baš zato što je lakša utakmica, mnogi su želeli da dodju i da uživaju, da vide kako sve ovo izgleda”, rekao je Savić.

Najefikansiji na utakamici sa pet golova Slobodan Nikić rekao je da je najvažnije da je njegova ekipa zadržala dobru formu.

“Ovo je bila sasvim lagana utakmica, bitno je da smo zadržali jaku formu pred završnicu. Sledi nam Francuska koja neće biti toliko lagana, ali opet… Idemo korak po korak do završnice takmičenja”, rekao je Nikić.

Reprzentativac Srbije Andrija Prlainović rekao je da je razlika u kvalitetu dve selekcije očigledna.

“Ogromana je bila razlika u kvalitetu. Meni je izuzetno drago što je Malta na Evropskom prvenstvu jer je to zemlja u kojoj se vaterpolo obožava. Mnogi ne znaju da tokom letnje sezone naši igrači koji ne nastupaju za reprezentciju igraju za malteške klubove. Baš sam srećan što imaju priliku da uživaju ovde”, rekao je Prlainović.

izvor: B92

Exit mobile version