Savez MNRO proslavio 60 godina postojanja

Novopazarsko Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama kao i sva društva u gradovima Srbije koja su članovi Saveza na nivou države danas je uzelo učešće u obeležavanju šezdesetog jubilaja postojanja. Jubilej je obeležen nizom aktivnosti.

“Mi smo danas na šetalištu kod Sebilja napravili malu izložbu  radova naših članova kako bi građani mogli da vide šta oni sve umeju, koliko su sposobni i da pokažemo da ih nikako ne treba diskriminisati, da treba da im  obezbedimo  uslove kako bi ih uveli u normalne tokove živote a ono što je najbitnije da shvatimo jeste to  da svi treba da živimo sa njima a ne pored njih”, kazala je sekretarka Društva za pomoć MNRO Lejla Delić.

Ona je istakla da su tokom prošle godine zbog koronavirusa bili uskraćeni i u nemogućnosti da rade i obavljaju redovne aktivnosti. “ZZJZ doneo odluku da društvo ne može raditi iz predostrožnosti i mera bezbednosti jer su naši članovi jedna od najrizičnijih grupa stanovništva pa je posle dužeg vremena danas bila prilika da svi izađemo i družimo se sa našim građanima”, dodala je Lejla Delić.

B.V.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO