Sastanak sa predstavnicima vlasti iz Preševa i Bujanovca

NOVI PAZAR – Predsednica Skupštine grada Novog Pazara Anela Halilović Šemsović sastala se sa delegacijom odbornica, predstavnica i predstavnika lokalnih vlasti iz opština Preševo i Bujanovac.

“Današnja poseta je protekla u duhu razgovora o uključenosti žena u politiku i javni život uopšte , kao i o ulozi u smirivanju tenzija. Suštinska angažovanost žena, njihova uključenost u procese odlučivanja ključni su elementi u smanjivanju društvene podeljenosti. Bilo je reči o elektronskom vođenju skupštinskih zasedanja, značaju postojanja namenskog prostora za održavanje sednica i drugim važnim pitanjima”, rekla je predsednica Skupštine Novog Pazara, Anela Halilović Šemsović.

Enver Ramadani, predsednik Skupštine Opštine Bujanovac ističe da je razmena iskustva u političkom životu ključna.

“Nije cilj samo poštovati zakon i brojke. Želimo da dokažemo da žene mogu koliko i muškarci, ili čak više i bolje, da odlučuju i rešavaju važne problem”, istakao je Ramadani.

Cilj studijske posete je razmena iskustava u radu i uspostavljanje saradnje. Inicijativu učesnica u vlasti iz različitih lokalnih samouprava podražala je Misija OEBS-a u Srbiji.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO