SASLUŠAN F.K. KOJI JE DRŽAO TAOCE U AUTOBUSU: Nije pružao otpor nemačkoj policiji, pretio putnicima da će ih pobiti

FRANKFURT – Državljanin Srbije (30), koji je sinoć uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je u “Lastinom” autobusu držao taoce, saslušan je tokom noći, potvrdili su jutros iz policije.

Zasada nije poznato šta je rekao na saslušanju, kao ni u kakvom je psihičkom i fizičkom stanju.

F.K. je uhapšen nakon četvoročasovne blokade auto-puta između Hilpoltštajna i Gredinga, jer je, kako se sumnja, uzeo trojicu vozača kao taoce. Prethodno je u autobusu, koji je putovao ka Srbiji, došlo do tuče u kojoj su lakše povređeni jedna muška i jedna ženska osoba. Mediji navode da je zbog sukoba autobus stao u zaustavnoj traci auto-puta, nakon čega je stigla dojava da je u vozilu naoružani muškarac.

– Muškarac u autobusu je tvrdio da ima pištolj i da će sve da pobije. Došlo je do fizičkog obračuna nekoliko putnika i dvoje je lakše povređeno – saopštili su kasno sinoć iz policije, a preneo Telegraf.

Nakon zaustavljanja vozila, putnici su uspeli da pobegnu iz autobusa, a unutra su ostala trojica vozača i osumnjičeni. Policija je potom blokirala auto-put i na lice mesta poslala specijalne jedinice da pregovaraju sa osumnjičenim. Mediji prenose da su pregovori bili otežani, jer gotovo niko od ljudi koji su bili u autobusu nije znao nemački.

Iz policije jutros nisu želeli da potvrde da li se uhapšeni muškarac tereti za otmicu. Naveli su da je izvršen pretres autobusa i da u njemu nije pronađeno oružje.

Portparol policije je naveo da je osumnjičeni uhapšen sinoć oko 21.30, te da prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Saopštili su da su u kontakt sa osumnjičenim stupili preko telefona jednog od vozača.

Podsetimo, autobus “Lasta” sinoć je vozio u pravcu Minhena, odakle je trebalo da nastavi put prema Srbiji. Prema nepotvrđenim informacijama, državljanin Srbije, koji je uhapšen, ukrcao se u autobusu u Frankfurtu. Policija nije saopštila identitet napadača, a Tanjug je preneo da je reč o F. K.

indeksonline.rs/Blic

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO