Naslovna Vijesti Šarović: I ono malo ‘prijatelja’ Dodiku okreće leđa

Šarović: I ono malo ‘prijatelja’ Dodiku okreće leđa

Otkazivanje posjete predsjednika Vlade Mađarske Viktora Orbana, jasan je pokazatelj da i ono malo „prijatelja“ u svijetu Dodiku okreće leđa“, poručio je danas predsjednik SDS Mirko Šarović komentarišući otkazivanje ranije zakazane posjete mađarskog premijera Bosni i Hercegovini i sastanka sa Zoranom Tegeltijom, predsjedavajućim Savjeta ministara BiH.

„Očito da sankcije SAD-a Miloradu Dodiku polako uzimaju danak i da će se posljedice njegove loše politike sve više osjetiti ne samo u Republici Srpskoj nego i na međunarodnom planu“ – poručio je Šarović.

On kaže da su iz SDS upozaravali na to da nas Dodikova interesna, manipulativna – instant politika, ne vodi nigdje osim u izolaciju i to se polako obestinjuje.

„Upozoravali smo da Republika Srpska nema podršku za Dodikove najnovije najave, čak ni od strane onih koji su joj tradicionalno prijatelji. Zabrinuti smo da polako ostajemo sami i da će nas svi napustiti“, naglasio je Šarović.

Šarović je kazao da je čak i prije 15 godina međunarodna pozicija Republike Srpske bila je mnogo bolja nego danas ako je sada uopšte imamo.

„Za vrijeme vladavine SNSD postali smo isključivo „slučaj“ međunarodne zajednice, oslabljeni i u diplomatskom i u ekonomskom smislu, a o želji da se sarađuje sa nama ili da se u Republiku Srpsku ulaže – više se i ne govori“ – zaključio je Šarović.




(Vijesti.ba / FENA)

Exit mobile version