Naslovna Vijesti Hronika Šarić: Droga nije moja, nisam kriv! video

Šarić: Droga nije moja, nisam kriv! video

U nastavku suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu Darko Šarić rekao je da 5.7 tona kokaina za čije je krijumčarenje optužen nemaju veze sa njim i da o tim optužnicama nema šta da priča, ali je najavio da će otkriti “ko mu je i kako smestio optužbe” za pranje para da bi sakrio svoje lopovluke.

“Droga nije moja i to je sve bezveze. Nijedna zemlja me nije optužila, ni Brazil, ni Argentina, ni Italja…kažem da je sve velika obmana i nemam više šta da dodam. U vezi pranja novca bih dodao. Nijedna me zemlja nije optužila, a tužilac izigrava Šerlok Holmsa”, rekao je SCarić u nastavku izlaganja svoje odbrane.

On je rekao da po savetu svog branioca neće da odgovara na pitanja. “Advokat mi je rekao da će me tužilac zbuniti”, rekao je Šarić i objasnio da je na početku suđenja bio zaboravio svoj podsednik jer se, kako je rekao, precenio ali mu je advokat rekao da ga uzme.

Šarić je želeo da danas priča o pranju para, ali ga je sudija podsetio da ćese o tome izjašnjavati na suđenju u tom postupku, a to je sledećeg ponedeljka.

Najtraženiji narko bos sa Balkana je zamolio medije da pišu realno, “ni po babu ni po stričevima”.

“Neka malo istraže Mileta Jerkovića i druge lažne svedoke. Kako tužilac nalazi svedoke kao da mrežom hvata ispred suda…..Pitali su me da li hoću da potpišem priznanje ja sam odbio i to nikad ne bih uradio”, ukazao je Šarić.

On je sudu predložio da pita svedoke saradnike i ostale koji su priznali krivicu i zaključili sporazum sa tužilaštvom zašto su to uradili i kako su naterani da to potpišu.

“Prave od mene državnog neprijatelja…ali bolje da se sad zaustavim da ne kažem svašta”, dodao je Šarić.

Takođe je zapitao gde su milijarde koje se pominju u javnosti da ih je oprao a u optužnici piše samo 22 miliona evra.

“O tome su pričali i drug Homen i drugarica Malovićka, a nas 10 je optuženo za svega 22 miliona evra opranih para u Sribiji,” podsetio je on.

Šarić je izrazio ogočenost i što, kako je rekao, njegovog brata Duška drže kao taoca u Crnoj Gori gde mu se sudi za pranje para, iako on “nema veze s tim.”

Osim Šarića danas se prvi put pred sudom pojavio jedan optuženih njegovih saradnika za šverc kokaina iz Brazila Nikola Dimitrijević zvani Džoni koji je takođe negirao krivicu za krijumčarenje kokaina iz Brazila.

On je rekao da će detaljno izložiti svoju odbranu, ali je zamolio da mu sud ostavi vreme za pripremu odbrane.

Dimitrijević je početkom marta, posle tri godine skrivanja, položio je sudu jemstvo od 200.000 evra za obranu sa slobode, a sud je deaktivirao poternicu koja je za njim bila raspisana.

Iako je po šest spojenih optužnica optuženo ukupno 37 članova Šarićeve grupe, na optuženickoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su osim Šarića i Dimitrijevića svega osam optuženih, pošto je još njih 14 u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svedoka saradnika.

Na optuženičkoj klupi su Šarcih, Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić , Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Živko Sibinski, Boban Stanojković, Marko Dabović I Mišić Aleksandra.

Svedoci saradnici u ovom postupku su Radan Adamović, Nebojša Joksović i Draško Vuković. Oni nisu izuzeti iz optuženja iako im se na kraju procesa ne izriče kazna, kao “nagrada” za saradnju u rasvetljavanju krivičnih dela.

U aprilu prošle godine u Speciajlnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5.7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.

U bestvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović.

Za njima je raspisana Interpolova poternica.

U drugom postupku Šariću se sudi za pranje “kokainskih” para u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Posting....
Exit mobile version