SARAJEVO – Sarajevska Vijećnica je večeras osvetljena bojama nacionalne zastave sandžačkih Bošnjaka u znak solidarnosti i podrške Sandžaku koji se poslednjih dana suočava sa velikim izazovima. Ovim činom grad i građani Sarajeva šalju poruku podrške i poštovanja svima koji se bore za zdravlje i živote građana Sandžaka.

Pandemija novog virusa stavila je zdravlje i živote građana Sandžaka na veliko iskušenje. Veliki i iznenadni porast zaraženih i onih kojima treba medicinska pomoć opteretili su postojeće medicinske kapacitete kao i druge službe koje pružaju pomoć stanovništvu. U mnogim gradovima Sandžaka nedostaje lekara i zdravstvenih radnika, medicinske opreme, zaštitne opreme, lekova kao i drugog materijala.

“Bošnjaci Sandžaka su vekovima bili deo Bošnjačkog nacionalnog bića, a njihova borba i doprinos nezavisnosti Bosne i Hercegovine su dobro poznati i utkani u svest svih Bosanaca i Hercegovaca. Kao što građani sandžaka imaju posebnu emociju prema Sarajevu, tako i građani glavnog grada Bosne i Hercegovine ne zaboravljaju Sandžak u ovim teškim trenucima”, rekao je gradonačelnik Abdulah Skaka.

idneksonline.rs/klix.ba