Sarajevo – Nekoliko desetaka građana okupilo se u 12 sati na protestima ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

ARAJEVO:FENA, TBT News Desk – Nekoliko desetaka građana okupilo se u 12 sati na protestima ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

13.15

Građani su ipak blokirali saobraćaj u Titovoj ulici, javlja Klix

12.42

MUPKS-a I DALJE NE DOZVOLJAVA DEMONSTRANTIMA ZAUSTAVLJANJE SAOBRAĆAJA 

Oko sto pedeset građana protestuje ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, a pripadnici MUPKS-a još ne dozvoljavaju demonstrantima da zaustave saobraćaj.

Koordinator Udruženja nezaposlenih BiH Hasan Sejdić pozvao je 50.000 nezaposlenih osoba da se ne dijele ni na vjerskoj ni na nacionalnoj ni s političke osnove, već da se dijele na zadovoljne i nezadovoljne.

Pozdravio je jučerašnju odluku Vlade KS-a o socijalnom dijalogu koja podrazumijeva da će se građanski sektor uključiti u pregovore.

-Ukoliko želite da smirite nezadovoljne ljude potrebno je uraditi dvije stvari, a to su revizija privatizacije i otvaranje novih radnih mjesta – kazao je Sejdić.

Ratni vojni invalid Bunar Bedo pozvao je sve ratne vojne invalide da dođu na proteste.

– Kad ste truhnuli u rovovima možete i ovdje stajati – poručio je Bedo.

12:40   

Građani su rekli da neće blokirati ulicu, ali traže da razgovaraju s nekim iz MUP-a KS.

12.18

Demonstranti stoje na tramvajskoj stanici.

Oko 20 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo ispred zgrade Predsjedništva BiH ne dozvoljava demonstrantima da zaustave saobraćaj.

Demonstracije se odvijaju bez incidenata.