Kako je za AA potvrdila glasnogovornica sarajevskog aerodroma Sabina Kovač, avion turske aviokompanije Turskih Airlines krenuo je ka Istanbulu u 21:10 sati iz Sarajeva, ali nije sletio

Avion koji je s Međunarodnog aerodroma Sarajevo poletio ka Istanbulu, nije sletio kako je blio planirano zbog terorističkog napada koji se večeras desio na istanbulskom aerodromu Ataturk, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je za AA potvrdila glasnogovornica sarajevskog aerodroma Sabina Kovač, avion turske aviokompanije Turskih Airlines krenuo je ka Istanbulu u 21:10 sati iz Sarajeva, ali nije sletio.

“Još uvijek ne znamo gdje će avion sletjeti. Prije nekoliko minuta kontaktirala sam kolege iz operativnog centra, jedino što je poznato jeste to da se avion neće vratiti u Sarajevo, dakle Sarajevo nije opcija. Kada je riječ o drugim letovima najavljenim sutra za Istanbul, informacije o tome imat ćemo tek narednog dana”, istakla je Kovač.

Večeras je na istanbulskom aerodromu odjeknula eksplozija u kojoj je, prema posljednjim podacima, poginulo 10 osoba dok je 60 povrijeđeno.

Ulaz i izlaz sa aerodroma trenutno su zatvoreni a mjesto je ispunjeno policijskim i ekipama hitne pomoći.