Saradnja novopazarskih i turskih privrednika

1300

Novopazarski privrednik Besim Rebronja u pregovorima je sa proizvođačem markirane obuće iz Turske, firmom „Ziljan“, o koperaciji i preuzimanju dela proizvodnje. Kako je istaknuto na zajedničkom sastanku proizvođača i predstavnika Gradske uprave, u proizvodnju će moći da se uključe i obućari iz Novog Pazara.

Turska firma Ziljan ima velike proizvođačke kapacitete I proizvodi obuću po najsavremenijoj tehnologiji. Kako je rečeno tokom sastanka, ova firma želi da proširi proizvodnju. Ovo je dobra prilika za novopazarsku firmu Ekstra Beso da učestvuje u proizvodnji đonova, a kasnije možda I finalnih proizvoda markirane obuće. Ukoliko bi došlo do poslovne saradnje očekuje se da bi u proizvodnju đonova mogli da se uključe I ostali novopazarski obućari.

Podršku ovakvom vidu razvoja biznisa I svakom vidu sklapanja poslovnih aranžmana, kroz različite vrste olakšica, pružice Igradska uprava Novog Pazara.

Do sada su proizvođači obuće od firme Ziljan Kupovali repromaterijal, a, kako se očekuje, proširivanje proizvodne će olakšati posao I unaprediti dosadašnju saradnju, kako novopazarskim, tako proizvođačima iz Turske. Firma Ziljan ovih dana izlaže svoje proizvode u hotelu Saz.

izvor: rtvnp.rs