Naslovna Vijesti SAOPŠTENJE ZA JAVNOST SKUPŠTINE NOVOG PAZARA

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST SKUPŠTINE NOVOG PAZARA

Predstavnici odoborničkih grupa Stranke demokratske akcije i Bošnjačke demokratske zajednice nisu se odazvali pozivu predsednice Skupštine grada Novog Pazara, povodom održavanja zajedničkog sastanka zakazanog za 8.april ove godine. Poziv je uredno upućen šefovima odborničkih grupa, pisanim putem i posredstvom telefonskih kontakata.

„Ovakvim ponašanjem šefovi dveju odborničkih grupa pokazali su neodgovornost prema Skupštini grada, u čijem bi radu trebalo da učesvuju u skladu sa izbornom voljom građana. Smatram da sve odborničke grupe koje su na prijethodnim izborima dobile povjerenje građana bi morali da preuzmu odgovornost za rad Skupštine, jer je jedan od osnovonih zadataka opozicije da kontroliše delovanje vlasti.

U prijethodnom sazivu, opozicija je aktivno učestvovala u radu lokalnog parlamenta, te ne vidim razlog za bojkot upućenog poziva. Kao predsjednica Skupštine apelujem da odbonici Stranke demokratske akcije i Bošnjačke demokratske zajednice učestvuju na zasedanjima i daju doprinos konstruktivnom radu Skupštine. Od ovakvog ponašanja najviše koristi bi imali građani Novog Pazara, što i jeste obaveza svih učesnika u izbornoj trci iz 2012. godine, kojima su birači dali odborničke mandate.

Predsjednica Skupštine grada

Sadija Plojović

Exit mobile version