Naslovna Featured Istaknuto Saopštenje za javnost, REDAKCIJE SANDŽAK HABERA I TRAGOVIMA ISTINE, povodom sporne donacije

Saopštenje za javnost, REDAKCIJE SANDŽAK HABERA I TRAGOVIMA ISTINE, povodom sporne donacije

Redakcija Sandžak habera ima više uređivačkih timova, iz različitih oblasti, kao I više timova koji se bave istraživačkim novinarstvom, a samo jedan od njih je Tragovima istine. Povodom priloga na tv Sandžak u vezi donacije prijepoljskoj Bolnici, i demanta donatora na naše pisanje, oglasila se Redakcija I tim Tragovima istine.
Redakcija
Nakon što su radnici firme Stileks počeli glasno pričati po prijepoljskoj čaršiji o sumnjivoj donaciji, istragu je sproveo naš novinar i saradnik iz Prijepolja, A. R., i dostavio našoj redakciji sljedeće podatke.
U firmi Stileks, koja je ujedno i proizvođač, kupljena je roba od strane E.T, u količini od 170 kompleta ćebadi i posteljina. Roba je plaćena ukupno za 600 hiljada dinara, ili 5.000 eura.
E.T je dalje robu prodao H.K., a ovaj kasnije prodao donatoru za 10.000 eura, po priči donatora.
Sve ove preprodaje se dešavaju u par dana, i ubrzo se roba proizvođača Stileks u istoj količini poklanja kao donacija bolnici.
Nonsens je, a u najmanju ruku čudno, da se proizvodi firme iz Prijepolja, Stileks, kupuju po drugim gradovima Srbije a zatim doniraju prijepoljskoj bolnici, kako kaže donator.
Glavni dokaz koji ide u prilog našoj priči je kombi koji je dovezao donaciju u krugu prijepoljske bolnice, i tablice koje se vide na snimku Sandžak televizije. Naime, radi se o istom vozilu koje je preuzelo robu u vrijednosti od 5.000 eura od fabrike Stileks, da bi kasnije ta roba bila prodata donatoru za 10.000 eura.
Da se radi o istom vozilu dokaz su radnici Stileksa, kamere koje su zabilježile vozilo, kao I sama faktura na kojoj postoji pisani trag koje je vozilo preuzelo robu za donaciju.
Da ne bismo javnost dalje opterećivali u vezi ove teme viškom činjenica kroz tv priloge i tekstove, molili bismo ovom prilikom Samira Tandira da nas tuži. Sud će tada preuzeti ove naše dokaze i utvrditi krivicu za ovu malverzaciju. Takođe se nadamo da će i utvrditi prijateljsku vezu između Samira Tandira i jednog od preprodavaca.
Tim novinara Tragovima istine
”Tragovima istine se nisu bavile lokalnim političarima, kao što je Samir Tandir, i njihovim malim pronevjerama, zato što je ta problematika nebitna za nas u moru pronevjera interesne grupe oko Muamera Zukorlića po obimu svog uticaja, jer ne utiče na pojave anomalija u širim društvenim razmjerama. Striktno se bavimo samo onom negativnom problematikom koja je od velikog društvenog značaja.
Muameru Zukorliću smo postavili na stotine pitanja u zadnjih pola godine, a nismo dobili nijedan odgovor. Zašto??? Opet vam ponavljamo, ne skrećite temu, nego nam odgovorite makar na jedno pitanje, zato što imamo pravo na to, jer je IZ zajednica svih nas. Pa ponavljamo pitanje:
”2007 godine, prije nego što je osnovan Rijaset, je donijet novi Ustav i ukinut ekonomski sektor u Mešihatu, a sve njegove poslove je preuzela novootvorena firma Elme Elfić. Firma je osnovana samo 20 dana prije nego što je imenovana da zastupa i vodi knjige Islamske zajednice. Zašto je ovo urađeno??? Što se tiče osiguranja imama i komentara iza kog stoje lažna imena i prezime, da treba da dođemo kod blagajnika Ahma i provjerimo podatke, sve se to radi u jednom cilju, da se zbuni i dezinformiše narod. Opet odgovorno tvrdimo da za sve naše tvrdnje imamo dokumnetaciju pribavljenu u nadležnim državnim organima, zato napominjemo imame za njihovo dobro da provjere naše navode, jer su upravo oni oštećeni. Što se tiče naših dokumenata pribavljenih iz nadležnih državnih organa, ona su zvanična I dostupna svima na uvid, pa i Islamskoj zajednici, ako želi zaustaviti sadašnju pljačku!!!”
Exit mobile version