Saopštenje Novog Pazara: Četnička obeležja nam otežavaju posao

3503

Upravni odbor FK Novi Pazar traži od Fudbalskog saveza Srbije i sudijske organizacije da utiču i otklone lakrdijaše kojima je interes da duel između ova dva tima bude sve osim sportski

Upravni odbor FK Novi Pazar izrazio je žaljenje zbog ispada svojih navijača i najoštrije osudio njihovo ponašanje u meču sa Crvenom zvezdom, ističući da odgovornost za nerede snose i sudija Milan Ilić, kao i navijači gostiju.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

“Prvenstvena utakmica sedmog kola Superlige između Novog Pazara i Crvene zvezde protekla je sa dosta prekida. Glavni akter meča je bio sudija koji je besmislenim odlukama, pre svega sviranjem nepostojećeg penala za goste i neznanjem izazavao revolt i bes svih navijača na stadionu, pomagao Crvenoj zvezdi da što lakše prođe kroz najteže gostovanje. Drugi eksces dogodio se kada je igrač Crvene zvezde Gelor Kanga odglumio skupljača lopti i ponovo isprovocirao publiku.

Žalimo zbog ispada naših navijača, ograđujemo se od njihovih postupaka i najoštrije osuđujemo takvu pojavu. Velike napore ulažemo kako bi navijanje bilo fer i sportsko, ali su nam u ovom slučaju dodatno otežali posao i navijači Crvene zvezde koji su postavili transparente Draže Mihajlovića, četnička obeležja i skandirali nacionalističke pesme i parole.

Upravni odbor FK Novi Pazar traži od Fudbalskog saveza Srbije i sudijske organizacije da utiču i otklone lakrdijaše kojima je interes da duel između ova dva tima bude sve osim sportski”, navodi se u saopštenju Pazaraca.

izvor” Mozzartsport