Naslovna Sport Fudbal Saopštenje fudbalskog kluba Novi Pazar

Saopštenje fudbalskog kluba Novi Pazar

fk_novi_pazar_wallpaper_hd_grunge_by_syndikata_np-d4r3eghSekretarijat FK Novi Pazar je na hitnom sastanku uputio predlog Upravnom odboru o istupanju kluba Iz daljeg takmičenja zbog velikog broja nepravilnosti I nameštanja utakmica kao I zbog konstantno drugačijeg tretmana od strane organa FSS posebno Disciplinske komisije.
Ostvarile su se sumnje mnogih fudbalskih skeptika da će kraj prvenstva doneti ‘’neočekivane’’ rezultate I da će proraditi fudbalsko vrzino kolo.
Odjednom klubovi koji nisu mogli da garantuju da na svom terenu neće primiti manje od tri gola (primer ekipe BSK-a koja je na poslednja dva meča na svom terenu izgubila sa po 3:0 od Spartaka I Hajduka) postaju preko noći ‘’jaki’’ I kao gosti ostvuruju neverovatne pobede.
Bilo je vrlo lako pogoditi ko će pobediti na mečevima u Novom Sadu I Užicu a navijači Donjeg srema i Slobode su negodovanjem pokazali šta misle o regularnosti tih tih utakmica.
Običan navijač zna da su te utakmice nameštene. Ostavka trenera Bogićevića i izjava Bekvalca,nakon meča sa Partizanom, ‘’Sigurno ostajemo’’ kao i snimci i izveštaji sa utakmica takođe dokazuju ove naše tvrdenje.Javna je tajna da je Vojvodina svim snagama igrala protiv Novog Pazara u korist Radničkog I da već sada sa sigurnošću možemo pogoditi ishod meča 29. Kola u Kragujevcu-kaže portprol Novog Pazara Redžep Korać.
Sekretarijat kluba je zatražio od FSS, da u cilju regularnosti takmičenja, pregleda snimke navedenih utakmica i da kazni vinovnike afere nameštanja.
-Nas nema ko da zaštiti, ne samo da nam nepomaž već se utrkuju da nam odmognu.Zbog toga stalno postavljamo sebi pitanje svrhe takmičenja. Konstano tokom celog prvenstva bili smo pod lupom Disciplinske komisije i žrtve selektivnog odnosa FSS. Nas su kažnjavali za tuču navijača 500m od stadiona sa dve utakmice bez publike dok su upadi na teren i tuče navijača na drugim stadionima kažnjavani simboličnim novčanim kaznam-konstatuje Korać.
Upravni odbor kluba je najavio hitnu sednicu na kojoj će razmotriti predlog Sekretarijata o istupanju Novog Pazara iz daljeg takmičenja i nakon toga doneti konačnu odluku.
Želimo da sačuvamo naše prave navijače i naš grad na taj način što ćemo odustati od učestvovanja u cirkusu u kojem se znaju uloge i u kojem je Novom Pazara pripala uloga žrtvenog jagnjeta.Zbog toga je Sekretarijat dao predlog Upravnom odboru o istupanju kako bi smo aktere afere nameštanja rezultata poštedeli dalje blamaže pred fudbalskom javnošću–zaključio je po rtparol Novog Pazara Redžep Korać.

Exit mobile version