Naslovna Sandžak Novi Pazar Saniran kvar na cevovodu! Uredno snabdevanje vodom u Novom Pazaru

Saniran kvar na cevovodu! Uredno snabdevanje vodom u Novom Pazaru

filter_voda

Građani u prvoj i drugoj visinskoj zoni dobili su vodu, a sutra se očekuje da će pritisak biti isti kao i pre kvara. U novopazarskom Vododvodu, kažu da je završena dezinfekcija dela Ulice Save Kovačevića, u kojoj se prethodne nedelje sa kućnih česmi pojavila crvena tečnost.

Rukovodilac filterskog postrojenja Rifat Rašljanin kaže da je kvar na cevovodu saniran u toku noći. Nakon pucanja glavnog čeličnog cevovoda sirove vode kod nove Buster stanice obavljene su sve potrebne analize, pa je voda koja se distribuira građanima sa filterskog postrojenja je ispravna za piće, tvrdi Rašljanin
“Građani u prvoj i drugoj visisnkoj zoni već su dobili vodu, a nadamo se da će se pritisak vode povećati sutra, pa će snabdevanje vode biti kao i pre kvara”, kaže Rašljanin.

On je rekao da će ovih dana ispravnu vodu imati i meštani dela Ulice Save Kovačevića, kojima se prthodne nedelje, sa česmi pojavila crvena tečnost.

“Izvršili smo hiperhlorisanje i dezinfekciju na livadi, gde je jedan od meštana vršio klanje kurbane. Uzorci su uzeti tokom dana, a posle tri ponovljena ispravna uzorka, to naselje ćemo normalno snabdevati vodom, koja će biti ispravna za piće”, rekao je Rašljanin.

Na gradskom filteru u toku su radovi na rekonstrukciji i izgradnji novog filterskog postrojenja, čijim će puštanjem u rad biti povećana količina vode, koja se distribuira gradu.

izvor: rtvnp.rs

Exit mobile version