Naslovna Featured Istaknuto SANDZAKOM ODJEKIVALI TEKBIRI! Erdoganu pune oči suza! Spektakularan doček za SULTANA U...

SANDZAKOM ODJEKIVALI TEKBIRI! Erdoganu pune oči suza! Spektakularan doček za SULTANA U SANDŽAKU! Foto- Video

Hiljade građana u Novom Pazaru srdačno su dočekale turskog i srpskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i Aleksandra Vučića. Ori se gradom: Turska, Erdogan!

Veliki broj građana Novog Pazara i okoline okupio se ispred Gradske uprave u tom gradu, kako bi pozdravio predsednike Srbije i Turske, Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana koji su u to mesto stigli nešto posle 13 časova.

Skoro svaka zgrada u centru grada ukrašena je zastavama Turske i Srbije i bošnjačkom ili transparentom “Dobrodošli u Novi Pazar”, “Vučić – Erdogan”, dok preko puta Gradske uprave dominira transparent sa velikom slikom predsednika Turske, uz tekst “I za reči i za postupke” na turskom.

Veliki broj građana na ulicama Novog Pazara je u crvenom, ili nose marame ili šalove sa obeležjima Turske, a na Novopazaraskoj tvrđavi istaknute su zastave Turske, Srbije i Novog Pazara, a grad je ukrašen i balonima u bojama zastava dve zemlje.

Vučić i Erdogan su nakon zvaničnog sastanka s predstavnicima lokalnih vlasti prošetali centralnim novopazarskim ulicama na kojima je veliki broj okupljenih građana.

Erdoganu je prilazio veliki broj okupljenih u želji da se rukuje ili fotogrtafiše s turskim predsednikom.

[b]U jednom trenutku je predsednik Aleksandar Vučić preuzeo ulogu fotografa i fotografisao mobilnim telefonom Erdogana s oduševljenim građanima.[/b]

Predsednici Srbije i Turske po dolasku u Pazar odmah su se sastali sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

Vučić je na konferenciji za novinare poručio građanima Novog Pazara da ima dovoljno hrabrosti i čiste savesti da kaže da je radio i da će raditi u najboljem interesu svakog građanina Srbije, bez obzira na veru i naciju.

“Znam ja da ovde neću biti pozdravljen ni upola kao Redžep Tajip Erdogan, ali imam dovoljno hrabrosti i čiste savesti da mogu da izađem pred vas i da kažem da sam radio i radim najbolje što mogu i što umem u vasem interesu i interesu svih građana Srbije, bez obzira na veru i nacionalnu pripadnost”, rekao je predsednik Vučić.

Zahvalio je Erdoganu što misli na stanovnike koji ovde žive i želi da pomogne koliko i mi želimo i hoćemo.

“Naš je posao da radimo koliko možemo i razvijamo sve delove Srbije i da ulažemo sve više novca“, rekao je predsednik i najavio projekat izgradnje puta Požega – Boljare.

Želja je, kaže, da se ovaj kraj spoji i sa Beogradom i Sarajevom i Podgoricom.

Exit mobile version