Sandžaklije pokazali humanost – Forum 10 poziva građane da pomognu azilantima

Novi Pazar – Sandzak – Nevladina organizacija “Forum10” pozvala je danas građane putem društvenih mreža da svojim prilozima pomognu azilantima koji će se biti smešteni u Tutinu i Sjenici.

NVO Forum 10 poziva građane da pomognu azilantima

Predsednik organizacije Fahrudin Kladničanin rekao je Tanjugu da je ideja za humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za azilante “Uljuči se” potekla od članova te organizacije, a da su je podržale samohrane majke iz udruženja “Zajedno” iz Novog Pazara.

“Pokretanje ove akcije je naša građanska solidarnost sa ljudima koji su pobegli od užasa rata i potražili azil u Srbiji. Bili smo svedoci poslednjih događaja, videli smo da su desetine azilanata dane i noći provodli u šumi, po ovom hladnom zimskom vremen. Svesni činjenice da dolaze u dva izrazito hladna grada, došli smo na ovu ideju upravo iz tih razloga”, istakao je Kladničanin.

On je dodao da ih raduje činjenica da su opštine Tutin i Sjenica prepoznale ovaj problem i da su spremene da ukažu gostoprimstvo tim ljudima, i pruže im “minimum ljudskog dostojanstva i osnovne, elementarne ljudske potrebe”.

“Mi kao predstavnici građanskog društva želimo da pomognemo ovim ljudima onoliko koliko možemo, a ovo je naš mali doprinos. Akcija ”Uključi se” usmerena je na sve građane Novog Pazara i šire koji žele da pomognu azilantima u Sjenici i Tutinu tako što će donirati polovnu ili novu zimsku garderobu, zimsku obuću i određene namirnice”, naglasio je on.

Svu pomoć, dodao je Kladničanin, direktno će dostaviti azilantima i pozvao privrednike da pomognu ovu akciju.

Svi zainteresovani pomoć mogu dostaviti u kancelariji NVO Forum 10 u Novom Pazaru u Ulici Osmi mart bb.

Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO