Sandžaklija sa turskim Fenerbahčeom na fajnal foru u Beogradu

Kad igraš svoj prvi fajnal for, u domovini, u gradu u kojem si živeo, već u prvoj sezoni kao internacionalac, onda mora mnogo toga da ti se vrti po glavi i odvlači pažnju od parketa. Ali, Marko Gudurić sve to nosi sa velikim osmehom na licu

Pritisak i ogromna očekivanja su nešto na šta je navikao i sa čime je rastao i živeo od kada se iz rodnog Priboja preselio u Beograd i krenuo u poteru za snovima.

Noseći dres Crvene zvezde, prelaskom u redove šampiona Evrope i sa svim šta to podrazumeva, mnoge snove je već ostvario. A sada mu je i tron Evrolige na dohvat ruke. Od njega ga dele samo dva koraka.

– Prvi put sam na fajnal-foru i eto pogodilo se da bude baš u Beogradu. Sigurno da to svemu daje posebnu notu. Mnogo emocija je kod mene. Ali, kao i svi pokušavam da se fokusiram i što bolje spremim, pre svega za meč sa Žalgirisom. Nije bilo puno vremena, ali stigao sam da se vidim sa porodicom i to je to… Iza nas je dobra sedmica, svi smo zdravi, dobro smo trenirali i spremni smo za ono što dolazi. Nadam se najboljem – rekao je naš as.

Malo je onih koji sumnjaju da Žalgiris može da ugrozi aktuelnog šampiona, na čelu sa legendarnim trenerom koji juri svoju desetu, evropsku krunu.

Ako neko zna kako se osvaja Evropa, zna Željko Obradović. Znanje, iskustvo, moćan tim. Svi delići šampionske slagalice su tu. Samo je potrebno da se slože.

Baš zbog toga, kod Gudurića i svakog igrača Fenerbahčea, jasno se vidi veliko poštovanje za snagu u mogućnosti Žalgirisa.

– Ozbiljna su ekipa. Baš ozbiljna. Pravi su tim i zasluženo su došli do fajnal fora. Igrali smo 1:1 u ligaškom delu. Oni su nas dobili u Istanbulu, mi njih u Kaunasu. Ali, sada sve to pada u vodu. Igra se jedna utakmica. Ko bude bolji i spremniji, on će i pobediti – istakao je bek Fenera.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO