Naslovna Featured Istaknuto SANDŽAKHABER SAZNAJE! Izbori u opštinskim odborima u SDP-u!

SANDŽAKHABER SAZNAJE! Izbori u opštinskim odborima u SDP-u!

Novi Pazar – Nakon odličnih rezultata koje je SDP ostvario na nedavnim parlamentarnim i lokalnim izborima,rukovodstvo te stranke se već priprema za nove izazove,saznaje Sandzakhaber. 

Naime,u vrhu SDP veruju da će se sa redovnim predsedničkim izborima(pocetak 2022) održati i vanredni parlamentarni izbori. S obzirom da će tada biti sprovedeni i izbori za Grad Beograd, u ovoj stranci smatraju da je potrebno to izborno izjašnjavanje dočekati sa novim ljudima u vecini opštinskih odbora.

Prva takva izborna Skupstina biće održana na nivou Novog Pazara, imajući u vidu da je na nivou ovog grada došlo i do najvećeg rasta broja članova u poslednje dve godine, te da mnogi od njih zaslužuju da se nadaju u rukovodstvu najjace sandžačke stranke. Osim toga, kod pojedinih starih kadrova primećen je “zamor materijala”, pa će kadrovsko provetravanje označiti i jedan novi početak za SDP, tvrdi naš izvor. On dodaje da Stranka mora da promeni stari i prevazidjeni model funkcionisanja i da se prilagodi novim,savremenim trendovima,i u tehnološkom,medijskom i organizacionom smislu. To podrazumeva uključivanje mladih i ambicioznih ljudi koji će započeti novu etapu u razvoju ove Stranke.

Posle Novog Pazara nove stranačke organe dobiće i Odbori u Sjenici i Tutinu,i to najkasnije do kraja ove godine. Posebno je važno da se što pre održi Skupstina u Sjenici, gde su bivši funkcioneri i čelni ljudi, u protekloj kampanji, radili protiv interesa stranke,koja im je,uzgred budi rečeno,sve dala. Imajući u vidu očiglednu izdaju Almira Lotinca i mnogih drugih funkcionera, Stranka je još napravila i dobar rezultat na izborima, iako su očekivanja svakako bila mnogo veća.

U Tutinu će, pak, priliku dobiti potpuno novi i mladi ljudi,koji će,uz nekoliko prepoznatljivih lica,pokušati da SDP učine daleko relevantnijom strankom nego sto je danas u toj opštini.

Exit mobile version