Naslovna Featured Istaknuto SANDŽAK UZ ERDOGANA!Obeležen 15.juli, dan pokušaja državnog udara u Turskoj

SANDŽAK UZ ERDOGANA!Obeležen 15.juli, dan pokušaja državnog udara u Turskoj

0

Novi Pazar – U subotu je u Novom Pazaru, u organizaciji ambasade Republike Turske u Srbiji i Gradske uprave, obeležen 15. juli, dan kada je u Turskoj pokušan državni udar. U znak zahvalnosti Novom Pazaru i Srbiji za podršku u tim dramatičnim trenucima na Rekreacionom centru je obnovljeno dečje igralište. Ovaj dan obeležen je i drugim događajima.
Pre godinu dana, 15. jula, pokušaj državnog udara osujetili su obični građani Turske koji su verovali u slobodu i demokratiju. Bila je to herojska priča jer su ljudi iz naroda rizikovali svoj život suprotstavljajući se egzistencijalnoj pretnji po svoju zemlju.
Prva godišnjica propalog pokušaja državnog udara obeležena je u Novom Pazaru u organizaciji ambasade Republike Turske panel diskusijom u Koncertnoj dvorani Doma kulture, a zatim i izložbom fotografija u galeriji Multimedijalnog centra. Pre toga na Rekreacionom centru turska agencija za razvoj „TIKA“ otvorila je obnovljeno dečje igralište, kao poklon gradu koji je bio uz turski narod u vreme puča.
U Koncertnoj Dvorani doma kulture učesnicima je emitovana video poruka zahvalnosti Novom Pazaru i Srbiji turske države i naroda za nesebičnu podršku tokom puča, a čula su se i sećanja direktnih učesnika u događajima. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zahvalio je turskom ambasadoru zato što je posle Beograda i sa Novim Pazarom podelio obeležavanje ovog za Tursku važnog datuma.
„ Te noći Novi Pazar i Sandžak nisu spavali. Brinuli smo do jutra šta će se desiti. Odahnuli smo tek kad je postalo sigurno da će narod Turske odbraniti demokratiju i demokratski izabranu vlast“, rekao je Biševac.
U galeriji Multimedijalnog centra učesnicima panela predstavljene su 43 fotografije puča, ali na kojima je i odlučnost i odvažnost jednog naroda da pobedi demokratija.

Posting....
Exit mobile version