Naslovna Sandžak Novi Pazar Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, DamaD i Urban-In najoštrije...

Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, DamaD i Urban-In najoštrije osuđuju skrnavljenje manastira kod Novog Pazara

sandzacki-odbor-za-zastitu-ljudskih-prava-i-sloboda,-damad-i-urban-in-najostrije-osudjuju-skrnavljenje-manastira-kod-novog-pazara

Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Kulturni centar DamaD i Urban-In najoštrije osuđuju vandalski čin u kome su nepoznate osobe oštetile vrata pomoćnog objekta manastira u selu Lukocrevo kod Novog Pazara.

Sa žaljenjem se suočavamo sa još jednim incidentom koji može negativno uticati na međureligijske i međuetničke odnose u našem gradu i izražavamo duboku zabrinutost za očuvanje multikulturalnosti i zajedništva kao našeg viševekovnog obeležja.

Zbog toga zahtevamo od državnih organa da hitno i profesionalno reaguju, pronađu i procesuiraju počinioce. Takođe, po ko zna koji put, zahtevamo da nadležni organi istinito i pravovremeno obaveste javnost o rezultatima istrage kako bi bilo sprečeno širenje glasina, dezinformacija i poluistina koje štetne posledice ovog nemilog događaja mogu učiniti još opasnijima po naš grad i zajednički život u njemu.

Samo se pravovremenim, adekvatnim i transparentnim postupanjem nadležnih organa široj javnosti šalje poruka da se našem gradu ne toleriše bilo kakva diskriminacija, niti ima mesta verskoj, nacionalnoj ili rasnoj netrpeljivosti.

Na žalost, moramo napomenuti da od nadležnih organa još uvek nema nikakvih informacije u vezi sa nedavnim ispisivanjem grafita mržnje na zidu Osnovne škole “Meša Selimović” u Novom Pazaru.
Ponovo pozivamo sve naše sugrađane da i dalje budu potpuno posvećeni ličnom i profesionalnom doprinosu izgradnji međureligijskog i međuetničkog poverenja, razumevanja, solidarnosti i tolerancije u našoj lokalnoj zajednici.

Exit mobile version