Naslovna Featured Istaknuto SANDŽAČKE: SDA Sandžaka više ne kontroliše ni svoje odbornike u Tutinu

SANDŽAČKE: SDA Sandžaka više ne kontroliše ni svoje odbornike u Tutinu

Tutin – Današnja redovna sjednica Skupštine opštine Tutin, koja je bila zakazana u 11 sati, pa odložena za 13 sati jer je bilo prisutno svega 6 od 37 odbornika, ponovo je odložena. 

Prema informacijama do kojih smo došli i dio odbornika SDA Sandžaka više ne želi pružati podršku ovakvoj kriminalizovanoj vlasti. Danas je od ukupno 18 odbornika SDA skupštini prisustvovalo svega njih šest.

Podsjećamo, odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP), Grupe građana “Tutin na prvom mjestu” i Sandžačke demokratske partije (SDP) ranije su najavili da više neće učestvovati na sjednicama Skupštine opštine, a danas nije došao ni odbornik SNS-a Rade Petrović, koji je na prošloj sjednici, 5. maja, svojim prisustvom dao kvorum za njeno održavanje

Nedavno je dogovoreno zajedničko djelovanje ove dvije političke opcije u cilju poboljšanja trenutnog stanja u gradu i rješavanja nagomilanih problema.

Prema izvorima Sandžačkih, uveliko traju razgovori o formiranju nove skupštinske većine okupljene oko liste profesora Bajra Gegića i liste Sandžačke demokratske parije (SDP), kojima bi se pridružili odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Izvor: Sandzacke.rs

Exit mobile version