Naslovna Featured Istaknuto Sandžačke: Ferhan Sejdović uhapšen u Njemačkoj! Zukorlićev saradnik “pao” u velikoj akciji...

Sandžačke: Ferhan Sejdović uhapšen u Njemačkoj! Zukorlićev saradnik “pao” u velikoj akciji nemačke policije

Njemačka policija sprovela je rano jutros u Majntalu veliku akciju u kojoj su uhapšena trojica članova jednog porodičnog “klana” iz Sandžaka, piše Tanjug.

Oni se terete za utaju poreza i držanje radnika na crno.

Stotine policajaca i carinika upalo je u poslovne prostorije, hotele i stambene zgrade, slijedeći trag o radu na crno, a uhapšeni se terete da su prevarili njemačku državu za najmanje milion eura.

Tokom akcije uhapšene su tri osobe, saopštila je policija, dodajući da je jedan dalji član te porodice uhapšen u Ofenbahu.

Prema navodima policije, meta akcije bila je mreža zapošljavanja na crno.

Uhapšen je jedan 53-ogodišnji državljanin BiH, njegov 29-ogodišnji sin, kao i jedan 40-ogodišnji rođak koji ima srpsko državljanstvo, dok je u Ofenbahu uhapšen jedan 37-ogodišnji državljanin Srbije.

Ukupno je pokrenuto više od 120 istraga protiv radnika zbog sumnje na ilegalni boravak u Njemačkoj.

“Sve učestalije smo suočeni sa tako organizovanim i kompleksnim strukturama koje se bave držanja radnika na crno, koji izazivaju ogromnu štetu državi“, poručuje carina u Gisenu.

Tokom akcije zaplijenjena je imovina vrijedna 19 miliona eura, a u akciji su korišćeni i psi tragači novca, koji su uspjeli da otkriju 120.000 eura u jednom stanu, skrivenih u jednoj sofi.

Sandžački klan zapošljavao je na stotine stranaca ilegalno na građevinama u Njemačkoj.

Preko lažnih firmi oni su zapošljavali radnike za sopstveno preduzeće, ali i za kompanije trećih lica, čime su “sklonili” više od 70 miliona eura ilegalnog novca, kojim je trebalo da plate radnike.

Posljednje četiri godine je ovaj klan preuzimao kao podizvođač građevinske radove vrijedne više od 50 miliona eura na teritoriji Hesena.

Klan je ujedno sarađivao, kako tvrdi policija, i sa kriminalnim bandama koje su posredovale u angažovanju radnika iz Srbije preko jedne slovenačke građevinske firme.

Tokom akcije policije zaplenjen je veliki broj dokaznog materijala, prenosi Tanjug.

Exit mobile version