Sanacija kvarova pred zimu

S obzirom da u zimskom periodu nema planiranih radova, niti planskih isključenja vode, radnici JKP ”Vodovod i kanalizacija” koriste jesenje sunčane dane da obave neodložne radove na sanaciji vodovodne mreže. Zbog takvih radova u blizini autobuske stanice, jedan deo grada danas pre podne bio je bez vode. U zimskom periodu možemo očekivati redovno vodosnabdevanje – najavljuju nadležni.

Sa namerom da se stanarima solitera u blizini autobuske stanice obezbedi stabilnije snabdevanje vodom, počeli su radovi na prespajanju cevi na vodovodnoj mreži.

”Uzrok isključenja vode je problem sa snabdevanjem vodom za stanare solitera, koji su imali vodu, jer je urađeno privremeno rešenje, ali njihovo snabdevanje u zimskom periodu ne bi bilo stabilno. Zato smo planski započeli ove radove pre početka zime”, objašnjava direktor JKP ”Vodovod i kanalizacija” Gradimir Nedeljković.

Najavljujući da bi u zimskom periodu vodosnabdevanje trebalo da bude stabilno, Nedeljković je rekao da vode ima dovoljno i da je ona odgovarajućeg kvaliteta, te da je u skladu sa Pravilnikom o ispravnosti vode za piće. Međutim, ističe, vodovodna mreža je dinamičan mehanizam i nisu isključene nepredviđene situacije.

”Mi smo tokom letnjeg perioda puno toga uradili na vodovodnoj mreži. Tamo gde je bilo najkritičnije, rekonstruisali smo i u narednom periodu ne očekujem da će biti nekih velikih problema. Vodovod je dinamična stvar. Svakog dana mi imamo intervencije, ali to su intervencije manjeg obima, koje se brzo završavaju”, naglašava Nedeljković.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO