Naslovna Vijesti SAN SANDŽAKLIJA SE OSTVARUJE! Mašine za izgradnju auto-puta kroz Sandžak uskoro u...

SAN SANDŽAKLIJA SE OSTVARUJE! Mašine za izgradnju auto-puta kroz Sandžak uskoro u Dugoj Poljani! (VIDEO!

Izgradnja autoputa od Požege do Duge Polja trebalo bi da krene uskoro, a sa više aspekata je ovaj projekat značajan kako za Sjenicu tako i za cijeli Sandžak. Polovinom marta kreće izgradnja kampa za smještaj radnika koji će graditi ovaj autoput. Kamp će se nalaziti na dionici buduće petlje kod Duge Poljane.

U Sjenici organiziran je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Minsitarstva građevinarstva Republike Srbije, predstavnici izvođača auto-puta koji će proći kroz Sandžak kao i predstavnici Puteva Srbije. Na sastanku su dogovorene pripremne radnje za početak izgradnje autoputa koji se očekuje 15. marta.

Državni sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naglasila da je izgradnja auto-puta Požega-Duga Poljana od izuzetnog značaja za cijelu Republiku Srbiju.

„Meni je veoma drago da sam danas imala izuzetno dobar sastanak sa predsjednikom opštine, gospodinom Munibom i njegovim saradnicim a tema je bila početak realizacije izuzetno važnog projekta a to je izgradanja auto-puta Požega-Duga Poljana. Za Ministarstvo, za Vladu Srbije, za cijelu Republiku Srbiju je izuzetno važan projekat izgradnja ovog auto-puta, zato sastanak nismo držali u Beogradu već upravo ovdje u Sjenici jer planiramo početak radova već polovinom marta ove godine i to izgradnjom kampa na dionici buduće petlje kod Duge Poljane.“, istakla Milana Rakić.

Podsjetimo, ideju o izgradnji auto-puta kroz Sandžak izložio je prvi put lider SDP-a Rasim Ljajić, koji je tada prije 12. Godina rekao da je još rano govoriti o tome, ali da je ta ideja realna i da će sve učiniti da auto-put kroz Sandžak prodje, što je kasnije potvrdjivao u više navrata i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na skupovima SDP u Novom Pazaru.

Exit mobile version