Naslovna Featured Istaknuto SAMOPROZVANI VOĐA GRAĐANA UHVAĆEN U LAŽI! DŽEMAT “MAJNC” DEMANTOVAO ALADINA PAUČINCA POVODOM...

SAMOPROZVANI VOĐA GRAĐANA UHVAĆEN U LAŽI! DŽEMAT “MAJNC” DEMANTOVAO ALADINA PAUČINCA POVODOM OBJAVE DA MU JE OD NJIH STIGLO PISMO! FOTO!

Aladin Paučinac, samoprozvani vodja protesta protiv rukovodstva Opšte bolnice Novi Pazar je u četvrtak dodao objavu na svom Fejsbuk profilu da mu je navodno DŽEMAT MAJNC poslao pismo u kom traže od njega da preispita gde je završila njihova donacija (FOTOGRAFIJA BROJ 1).

Medjutim, jedan od članova DŽEMATA MAJNC, Midhat Hajrović je u komentaru na objavu Paučinca objasnio javnosti o čemu se zapravo radi i kaže da ustvari niko od njih ništa nije tražio od Aladina Paučinca a predsednik udruženja je takodje negirao da je bilo kakvo pismo upućeno dotičnom u vezi bilo čega (FOTOGRAFIJA BROJ 2).

Objašnjenje i stav Midhata Hajrovića (DŽEMAT MAJNC) prenosimo u celini:

U vezi ovog statusa i donacije iz Mainza.

To je moj džemat i ja sam kao učesnik akcije prikupljanja pomoći i kao neko ko je samoinicijativno kontaktirao koordinatora OB u Novom Pazaru dr.Đerleka u to vrijeme bio u toku sve dok nismo prikupili pomoć. Nakon toga sam se zbog svojih obaveza povukao iz te priče. Cijelom akcijom je ionako rukovodio sam džematski odbor i jedino je džematski odbor na čelu sa svojim predsjednikom nadležan da u vezi donacija daje informacije. A moj angažman nije bio vezan striktno za džemat Mainz, ja sam, opet napominjem samoinicijativno, prikupljao relevantne informacije iz OB u Novom Pazaru koje su trebale svim potencijalnim donatorima olakšati put pri doniranju. 

Kada sam pročitao ovaj status obratio sam se predsjedniku džemata i pitao ga u vezi ovoga što je ovdje napisano. Rekao mi je: “Aparat je na putu za Pazar i prije nego bude uručen bit ćemo obaviješteni.” I to se odnosi na jedan dio donacije. Drugi dio donacije se dijeli na više sandžačkih gradova. Taj dio akcije još nije okončan. I o tome će biti informacija kada sve bude završeno. Dakle, iz našeg džemata se niko zvanično po ovom pitanju nije oglašavao niti je tražio bilo šta ni od Aladina niti od građana.

“Pismo iz džemata Mainz” koje je ovdje objavljeno u jednom od Aladinovih komentara nije nikakvo pismo iz našeg džemata već je to iskopiran jedan moj status iz tog vremena. To je stari status i ono što sam tada napisao u vezi oksigenatora više ne važi jer je naša donacija drugačije iskorišćena. Oksigenatori su bili samo jedna od opcija koje smo na donatorskom džematskom sastanku razmatrali. Zato nema potrebe da se to više tematizira i da se ljudi javljaju sa prijedlozima.

Ne sumnjam uopšte u Aladinove dobre namjere kao što ne sumnjam ni u dobre namjere onih pojedinaca iz našeg džemata koji su se ovim povodom obratili Aladinu. No, trebamo biti oprezni i odgovorni. Na ovaj način se unosi dodatna nervoza i nezadovoljstvo u javnost. Nema potrebe za tim. Ima dovoljno materijala zbog kojeg građani treba da su nezadovoljni te ne treba na ovaj način povećavati to nezadovoljstvo i dodatno komplikovati stvari. 

Moj savjet Aladinu da ubuduće ne objavljuje neprovjerene i nezvanične stvari jer to šteti svemu onome pozitivnom što radi. Takođe treba biti precizan u komunikaciji i ne smije se nečiji status ili informacija sa fejsbuka (kao moj u ovom slučaju) dijeliti nepotpisan i predstavljati kao “pismo iz dzemata”. Ovaj status je podijeljen skoro sto puta i jasno je koliku odgovornost nosi ovakav način plasiranja informacija.

Koga zanima sudbina donacija iz našeg džemata neka se obrati direktno predsjedniku džemata. On je jedina ispravna adresa. Posljednja informacija je da je sve još uvijek u toku i da ne postoje nikakve nepravilnosti ili zloupotrebe. Kada sve bude okončano javnost će biti informisana.

Redakcija NP MEDIA

Exit mobile version