Naslovna Featured Istaknuto Samoopredjeljenje: Pod terminom „srpska država Srbija“ smatramo paralelne strukture

Samoopredjeljenje: Pod terminom „srpska država Srbija“ smatramo paralelne strukture

3

Izvještavanje srpskih medija koji neosnovano napadaju nosioca izborne liste „Samoopredjeljenje“ Sulejmana Ugljanina odraz je nervoze i nezadovoljstva zbog ostvarenog izbornog rezultata i pobjede „Samoopredjeljenja“ na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, navodi se između ostalog u saopštenju za javnost liste Samoopredjeljenje.

“Polazeći od činjenice da sandžački Bošnjaci kroz svoje političke stranke i BNV skoro tri decenije pokušavaju da riješe sva neriješena pitanja i nagomilane probleme kroz institucije sistema Republike Srbije, lista „Samoopredjeljenje“ je izašla na ove izbore po manjinskom izbornom zakonu i Zakonu o izboru narodnih poslanika, čime potvrđuje legalistički pristup u rješavanju Bošnjačkog pitanja.

Osjećamo dužnost da je potrebno da zbog demokratske javnosti u zemlji i u svijetu naglasimo da pod terminom „srpska država Srbija“ smatramo one paralelne strukture koje su odgovorne za zločine na prostorima bivše SFRJ.

Interes Bošnjaka Sandžaka je da kroz ustavne reforme učestvuje u izgradnji Republike Srbije, države svih njenih građana, zasnovane na vladavini prava u kojoj će Bošnjaci biti konstitutivan narod”, navodi se između ostalog u saopštenju za javnost liste Samoopredjeljenje.

3 KOMENTARA

  1. Republika srpska vas ne boli kosovo i sandzak boli.RASIME TAKO TI ALAHA IZADZI IZ TE CETNICKE VLADE I KRENIMO MIRNIM PUTEM NA ULICE DA TRAZIMO SVOJA PRAVA.NEK EVROPA VIDI STA SE RADI SA LJUDIMA U OVOJ DRZAVI.TI I SULEJMAN UGLJANIN ZAJEDNO SA SVIM STRANKAMA IZ SANDZKA PA CAK I ISRBIJE POZOVITE DA ZAJEDNO KRENEMO IZ NASEK SANDZAKA DA MENJAMO OVU DRZAVU. DA MENJAMO SVEST OVIH NACIONALISTA DA SVATE DA U SVETU GDE GOJ DA ZIVIS NUJE BITNO KOJE SI VERE.JER OVO JE SVE ISTO KAO DEVEDESETIH SAMO PORED SESELJA FALI MILOSEVIC.

  2. Hahahaha evo ga “nisam zihmi deca.” Sad je bio na Prvoj i hvalio Vucica kako je dobar predsednik. Jos koji motokultivator i pokusavace da za najvece cetnike kao sto je Kostunica “narucuje” lijepo vrijeme. Trebao bi neko od njegovih sejhova da mu kaze da samo Allah s.w.t. razgoni oblake. Cekajte glasaci drzavu sad. Bice….

  3. Evo vam slike i prilike:Sulja muta;pogledaj mu samo vokabulara: pa zar ne vidie, da se radi zaista o mentalno ogranicenoj, da ne kazem, mentalno zaostaloj osobi. Zakljucak je jednostavan: Da oni koji ovakvima, poklone glasove: gori su od njega. Pa, on ne zna sta govori. On ce unistiti fasisticku neman; sto je po njemu fasisticka Srbija; pa onda smetenjak, kaze, Srbija je demokratska, nego je njen politicki sistem, fasisticki; pa ce on unistiti taj i takav sistem, pa ce poceti graditi slobodnu i drugaciju Srbiju. Pa, nije on mislio tako; te da ce on jadnik i smetenjak, poslati Vucicu, stenogram, da bi se Vucic uvjerio, da muto nije mislio to sto je mislio, i da nije kazao, to sto je kazao. I, jos na posletku veli; kako je Vucic super predsednik. Joojjjoooojjjjjooooj BOSNJACKA NACIJO, nasta si spala. U, grob ce se preturati i rahmetli Semsikadic, ko hoce da kroji sudbinu nas Bosnjaka. E, PA VECE KOMEDIJE NEMA OD OVOG SAMOZVANOG BOSNJACKOG VODJE KOJI NE ZNA DVIJE SASTAVITI. —–Ali nije on siromah kriv; krivi su oni koji ga glasaju i prave komediju sa njim. Imali ikakav njegov iskren prijatelj, da ga posavjetuje, da sto prije posjeti nekog strucnog psihijatra, ili neka ga povedu, kod, Mula- Dema.

Comments are closed.

Exit mobile version