Novi Pazar – Odbornik Skupštine Novog Pazara i bliski saradnik Muamera Zukrolića, Admir Muratović je ispred skupštinske sale, u toku pauze, verbalno napao novinarku Regionalne televizije Saimu Dražanin.

Dražanin je rekla Tanjugu da je danas, u pauzi sednice Skupštine grada, izašla da telefonira, kada je jedan od odbornika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Admir Muratović prolazeći pored nje rekao “zapamtićeš ti mene kad dođe vreme zbog onog priloga o snegu”.

“Na pitanje kako ću ga to zapamtiti, Muratović nije odgovorio, rekla je Dražanin, dodajući da je odgovor uputio njegov partijski kolega Sead Šaćirović koji je rekao da će da vidi “kada me obori na ispitu”.

“Ja nisam student na fakultetu na kojem Muratović predaje”, rekla je ona, dodajući da je slučaj prijavila policiji od koje je zatražila zaštitu, jer smatra da joj je bezbednost ugrožena.

Muratović predaje na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Prema njenim rečima, ceo slučaj je prijavila i novinarskim udruženjima, od kojih očekuje da je zaštite jer, kako kaže, ovo nije prvi put da joj se dešava. 

Dražanin je dodala da joj je Muratović i pre dve godine, takođe nezadovoljan prilogom, rekao”: “znam ko si ti, pazi kuda se krećeš”.

Šef Odeljenja za anlitiku i evidencije Policijske uprave u Novom Pazaru Izet Jusufović potvrdio je Tanjugu da je policiji prijavljen ovaj događaj.

“O ovom slučaju obavešten je osnovni javni tužilac”, rekao je Jusufović, dodajući da se preduzimaju mere i radnje na utvrđivanju činjenica u vezi ovog incidenta.

Nasilničko ponašanje Muratovića najoštrije je osudilo Nezavisno udruženje novinara Srbije, koje je pozvalo lokalne organe vlasti u Novom Pazaru da javno osude nedolično ponašanje svog odbornika.

NUNS od policije očekuje da preduzme sve mere kako bi se novinarki Saimi Dražanin garanovala bezbednost, navodi se u saopštenju.

1 KOMENTAR

  1. u novom pazru, koliko me secanje ne vara, nijedan novinar nikada nije fizicki napadnut. verbalni delikt spada u osnove novinarstva, pa zato misli da je ovo jos jedna ujdurma vlasti u nasem gradu. posebno mislim da niko u nasem gradu nije tolikonizak da napadne nezniji pol pa cak ni radi nekih politickih ciljeva. nisam clan ni jedne stranke ali ovo sve mi lici na specijalitet iz kuhinje vladajuce stranke u srbiji. u skorijoj istoriji imali smo mnoge koji su, toboze, bili ugrozeni ali mislim da je to cisto zamlacivanje nas obicnih ljudi. samo mi nemojte reci da ce dobiti policijsku zastitu jos to i eto nama teme za sledecih par meseci. a to sto niko nista ne radi na uposljavanju novopazaraca … o tome nekad i nekad kad dodje neko bolji “vakat”. ‘a kd ce neznase’

Comments are closed.