Naslovna Sandžak Novi Pazar Sajam zapošljavanja u Novom Pazaru

Sajam zapošljavanja u Novom Pazaru

sajamSajam zapošljavanja u Novom Pazaru okupio je danas u organizaciji Nacionalne službe zapošljavanja 25 poslodavaca i više od 700 nezaposlenih.
Većina nezaposlenih tvrdi da su sajam posećivali i ranijih godina, ali da nisu još došli do odgovarajućeg posla.
Najčešća rečenica posetilaca je da “od sajma ne očekuju previše“, ali i da se nikad ne zna.
Portparolka Nacionalne službe zapošljavanja Aida Bojadžić rekla je Sto plus radiju da je 25 poslodavaca različitih profila ove godine ponudilo više od 150 radnih mesta.
„Poslodavcima su najpotrebniji radnici iz oblasti trgovine, proizvodnje hrane, tekstila, nameštaja, obućarstva, proizvodnje nameštaja, građevine i administrativnih usluga. I od ovog sajma očekujemo da će veliki broj osoba doći do posla“, kazala je za radio Sto plus Bojadžićeva.
Ona je istakla da prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru trenutno ima oko 24.000 nezaposlenih, odnosno dve i po hiljade više u odnosu na prošlu godinu.
„Na evidenciji imamo trenutno oko 900 visokobrazovanih, od kojih je najviše ekonomista, njih oko 240, pravnika 140 i oko 160 informatičara. Ovo su zaista alarmanti podaci, ali su ujedno to i zanimanja koja se traže i ove godine“, ocenila je Bojadžićeva.

Exit mobile version