Naslovna Featured Istaknuto Saida Bukvić: “Zlatni kik-bokser” najveće domaće priznanje u mom sportu

Saida Bukvić: “Zlatni kik-bokser” najveće domaće priznanje u mom sportu

saida-bukvic:-“zlatni-kik-bokser”-najvece-domace-priznanje-u-mom-sportu

Višestruka svetska i evropska šampionka u lou-kiku Saida Bukvić rekla je da je “Zlatni kik-bokser”, koji joj je uručen tokom međunarodnog turnira “Najbolji borci Balkana” u Nišu, najveće domaće priznanje u njenom sportu.

“Pored Majske nagrade, koju možete da dobijete samo jednom, ovo je najveća nagrada kod nas i imaću priliku da je zaslužim još neki put u narednom periodu. Tu su urezana imena naših najboljih kik-boksera, a ja sam prva žena kojoj je dodeljena posle 1998. godine”, rekla je Saida Bukvić.

Članica Sportskog udruženja borilačkih sportova (SUBS) Pazar u lou-kiku je šest puta bila najbolja na svetu, četiri puta kao seniorka, a po jednom kao juniorka i mlađa juniorka.

Osim toga, 25-godišnja kik-bokserka iz Novog Pazara ima dve titule sa šampionata Evrope u seniorskoj konkurenciji, ali i veliki broj trofeja sa Svetskih kupova, prvenstava Balkana i Srbije.

Posle Tanje Vujić pre 23 godine, Saida Bukvić je druga žena koja je dobila veliki pehar namenjen “Zlatnom kik-bokseru”.

“Teodora Manić i Aleksandra Krstić su na nedavnom Prvenstvu sveta u Lido di Jezolu zaustavljene u finalu i ostale su sa tri svetske seniorske titule, dok je Saida osvojila i četvrtu. Pokazala je da je bez premca i zaslužila je nagradu”, ocenio je trener SUBS Pazar Sedad Bukvić.

SUBS Pazar je na turniru “Najbolji borci Balkana” u Nišu osvojio tri zlatne, srebrnu i bronzanu medalju, pa je među 66 klubova iz šest država Balkana rezulatski bio rangiran između devetog i 11. mesta.

M. Minić

Exit mobile version